Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Tinerii ortodocşi din Protopopiatul Baia Mare îşi dau întâlnire la Dumbrăviţa

 ”Întâlnirea tinerilor ortodocşi din Protopopiatul Baia Mare” va fi organizată la acest sfârşit de săptămână în Parohia Dumbrăviţa.

În 16 aprilie, va fi organizată, în comuna Dumbrăviţa, cea de-a treia ediţie a evenimentului, care se va bucura de un număr impresionat de participant şi un invitat de anvergură naţională: Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie din Cluj-Napoca.

tineri ortodocsiEvenimentul este organizat de Protopopiatul ortodox Baia Mare, Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Protopopiatul Baia Mare, preşedinte pr. Bogdan Ciocotişan şi Parohia Ortodoxă Dumbrăviţa şi va reuni peste 200 de tineri din Baia Mare, Dumbrăviţa şi împrejurimi.

În contextul în care anul 2016 a fost proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române drept ”Anul omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox”, tema aleasă pentru întâlnirea din Dumbrăviţa va fi ”Educaţia religioasă a tinerilor în biserică şi şcoală, premise ale unei formări sănătoase”.

Evenimentul are loc cu înalta binecuvântare a PS Iustin Sigheteanu şi îl are ca invitat special pe pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană de la Facultatea de Teologie din Cluj Napoca, unul dintre cei mai apreciaţi teologi din ţară, doctor în ”Studiul biblic şi exegetic al Noului Testament”, ale cărui conferinţe atrag de fiecare un public numeros datorită şi abordează probleme extreme de actuale din viaţa tinerilor, bisericii şi societăţii în general.

Programul evenimentului va debuta la ora 10.00 cu primirea ierarhului. Va urma un scurt Te-Deum, apoi cuvântul de deschidere rostit de PS Iustin şi conferinţa invitatului special.

Programul va continua cu un concert de pricesne susţinut de Grupul de Teologi condus de Vlad Verdeş, interpreta Maria Mihali şi Corul Theotokos al Parohiei Dumbrăviţa. ”Întâlnirii tinerilor ortodocşi din Protopopiatul Baia Mare” se va încheia cu o agapă frăţească.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu UAC Europe şi, cu siguranţă se va bucura de succes în rândul tinerilor, zidind mintea şi sufletul tinerelor vlăstare ale bisericii, întărindu-le credinţa şi deschizându-le noi orizonturi spre o lume mai bună în care valorile autentice şi tradiţionale vor dăinui pentru vecie.

Lăsaţi un răspuns