Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Cherecheş – parte într-un nou dosar

Încă un dosar în instanţă în care Cătălin Cherecheş, primarul de Baia Mare suspendat din funcţie, este parte. De această dată Cherecheş are calitatea de reclamant.

catalin cherechesÎn 16 mai, la Tribunalul Maramureş, a fost depusă solicitarea de anulare a ordinului prefectului prin care s-a dispus suspendarea mandatului de primar în cazul lui Cătălin Cherecheş. Este vorba despre Ordinul Prefectului nr. 206 din 6 mai privind constatarea suspendării de drept a mandatului de  primar al Municipiului Baia Mare al lui Cătălin Cherecheş. Suspendarea durează până la încetarea măsurii arestării preventive.

Ordinul a fost emis în conformitate cu dispoziţiile art. 71 din Legea administraţiei publice locale  nr.215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pe motiv că primarul se află în arest preventiv.

Cu toate acestea, Ordinul Prefectului a fost atacat în instanţă. La Tribunalul Maramureş s-a cerut anularea actului administrativ emis de prefectul judeţului. Până acum cauza nu a primit termen de judecată.

****

În 26 aprilie, Cherecheş a fost acuzat de luare de mită în formă continuată după ce procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheș fiind găsită şi o sumă de bani.

În 27 aprilie, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a lui Cătălin Cherecheş, pe o durată de 30 de zile (până la data de 26 mai 2016, inclusiv).

În 20 mai, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Cătălin Cherecheş. De asemenea, DNA a instituit şi sechestru asigurator pe o parte dintre bunurile primarului suspendat.

 

Lăsaţi un răspuns