Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Cod galben de ploi torentiale si instabilitate atmosferica in Maramures

Administratia Nationala de Meteorologie a emis luni o atentionare Cod Galben de vreme instabila si ploi insemnate cantitativ, valabila incepand de marti dupa-amiaza, in 35 de judete, dar si in zone din Muntenia, inclusiv in Bucuresti.

cod galbenIn nordul Transilvaniei si in Maramures, norii vor fi din ce in ce mai numerosi si vor aduce averse pe zone extinse. Se racoreste: luni s-au inregistrat pana la 27 de grade; astazi vor fi cel mult 20-21 de grade.

Ploile nu ocolesc nici vestul tarii si vor fi insotite de toate fenomenele specifice instabilitatii. In plus, temperaturile scad simtitor. Dupa cele 29 de grade de ieri, azi maximele nu vor depasi 21 de grade.

Se strica vremea si in centrul Romaniei. Va ploua mai ales pe inserat si la noapte si se vor strange cantitati importante de apa. Temperaturile coboara si aici si vom avea intre 17 si 21 de grade.

Si in sud-vestul tarii se anunta ploi, multa instabilitate si o racorire a vremii. Aversele apar dupa orele amiezii si vor fi acompanite de fulgere si rabufniri ale vantului, iar temperaturile se vor opri la 20-21 de grade.

In tinuturile sudice asteptam vreme buna in prima parte a zilei si instabilitate in crestere pe inserat. Temperaturile pierd doar vreo doua grade fata de ieri.

Si in Bucuresti ploile ajung mai spre seara; pot fi torentiale si vor veni cu descarcari electrice si intensificari ale vantului. Pana atunci avem vreme placuta si o maxima de 25-26 de de grade. Presiunea continua sa scada; miercuri dimineata se vor inregistra 12 grade.

La munte se anunta ploi si multa instabilitate. Aversele vin mai ales in orele serii si vor fi insotite de tunete, fulgere, grindina si chiar vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 25 L/mp, iar in Carpatii Orientali pot ajunge la 50-60 L/mp. Temperaturile scad usor.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Miercuri se racoreste pe partea sud-estica. Instabilitatea persista; va ploua mai mult in centru, est si sud-est, iar vantul se va inteti peste tot.

Joi, temperaturile cresc usor, dar nu scapam de ploi. Acestea vin indeosebi catre seara, cu fulgere si conditii de grindina. Dupa lasarea noptii norii se risipesc treptat.

Vineri se mai anunta cateva averse in jumatatea estica a tarii si pe la munte. In rest avem timp frumos si se mai incalzeste putin: maximele ajung in intervalul 20-28 de grade.

Lăsaţi un răspuns