Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Dosarul Cherecheş: Argumentele nu au ţinut în faţa judecătorilor

Un adevărat eşec a înregistrat Cătălin Cherecheş în încercările sale de a ieşi din arest. Argumentele nu au ţinut în faţa judecătorilor. Astfel că primarul suspendat din funcţie rămâne în arest preventiv.

Curtea de Apel Cluj a judecat astăzi contestaţia formulată de Cherecheş la decizia dată, zilele trecute, de Tribunalul Maramureş, instanţă care i-a respins cererea de revocare a măsurii arestării preventive.

În baza art. 425 ind.1 alin.7 pct.1 lit.b) C.p.p. respinge ca nefondate contestaţiile formulate de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj –Biroul Teritorial Baia Mare şi de către inculpatul C. C., aflat în prezent în arestul IPJ Cluj, împotriva Încheierii penale nr. 5/DL/17.05.2016 a judecătorului de drepturi şi libertăţi al Tribunalului Maramureş.Obligă pe inculpat la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat în sumă de 200 de lei, iar celelate cheltuieli judiciare rămân în sarcina statului.Definitivă.Pronunţată în camera de consiliu din data de 20.05.2016 în prezenţa inculpatului”, se arata in documentul ransmis de Curtea de Apel Cluj.
 ****

Reamintim că primarul suspendat din funcţie a fost acuzat de luare de mită în formă continuată după ce procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheș fiind găsită şi o sumă de bani.

În 27 aprilie, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a lui Cătălin Cherecheş, pe o durată de 30 de zile (până la data de 26 mai 2016, inclusiv). Până acum, măsura arestării preventive a fost contestată la Curtea de Apel Cluj, însă solicitarea a fost respinsă, în 3 mai. Apoi Cherecheş a cerut să fie cercetat sub control judiciar sau în arest la domciliu (cale de atac formulată la Tribunalul Maramureş), dar i s-a respins şi această solicitare. Singura şansă de a ieşi din arest înainte de 26 mai a fost eliminată astăzi prin decizia Curţii de Apel Cluj care i-a respins cererea de revocare a arestării preventive.

Lăsaţi un răspuns