Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Gheorghe Buda (PSD): Anveloparea locuinţelor – un beneficiu pentru şomcutenii care ar achita iarna facturi mai mici

„Îmi doresc să finalizez proiectele începute, dar şi să demarăm altele noi pentru dezvoltarea comunităţii. Investiţiile în sport, cultură, locuri de joacă au nevoie de toată atenţia noastră. Sănătatea e un domeniu care figurează pe lista priorităţilor; guvernarea PSD fiind cea care a redeschis spitalele înschise de alţii”, a spus Gheorghe Ioan Buda, viceprimar al oraşului Şomcuta Mare şi candidat pentru funcţia de primar.

gheorghe ioan budaGheorghe Ioan Buda, candidează în alegerile din 5 iunie din partea PSD şi spune că din calitate de primar vrea să demonstreze că Șomcuta Mare poate deveni un oraş european, adevărata capitală a Ţării Chioarului.

„Vreau ca Şomcuta Mare să arate ca un oraş adevărat. Pe lângă problemele de infrastructură rutieră, finalizarea proiectelor de apă şi canalizare mai este nevoie şi de reabilitarea termică a blocurilor. Un astfel de proiect ar schimba imaginea oraşului, dar aspectul cel mai important ar fi beneficiul care s-ar face proprietarilor de apartamente, care ar achita iarna facturi mai mici. Reabilitarea termică a clădirilor – anveloparea, aşa cum se mai numeşte –  este un demers care ar genera scăderea facturilor şomcutenilor iarnă de iarnă. Zilele trecute, am avut o discuţie pe această temă cu un proiectant şi cu reprezentantul unei firme de consultanţă în domeniu şi mi-au spus că ar fi nevoie de trei ani pentru anveloparea celor nouă blocuri, din Şomcuta Mare, la care se impun astfel de lucrări. Aveloparea se va face prin accesarea fondurilor europene şi cu o parte de co-finanţare de la bugetul local”, a subliniat Buda.

Lăsaţi un răspuns