Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Negruţ: Procentul celor vinovaţi de defrişări să fie direct proporţional cu numărul jafurilor

Deputatul ALDE de Maramureş, Cornelia Negruţ, i-a cerut ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă, să rezolve disfuncţionalităţile referitoare la soluţionarea infracţiunilor silvice, în aşa fel încât .

cornelia negrut„Activităţile poliţiştilor români, îndeosebi a celor din zona rurală de munte, sunt îngreunate de unele neclarităţi legislative în ceea ce priveşte acţiunile pentru combaterea tăierilor ilegale şi a furturilor de material lemnos. Reprezentanţii structurilor care veghează la stoparea acestui fenomen susţin că se confruntă cu probleme deosebite în ceea ce priveşte probarea depozitării materialului lemnos confiscat, manipularea acestuia şi, implicit, stabilirea persoanelor vinovate de astfel de infracţiuni, pe fondul inexistenţei unor prevederi clare în acest sens”, a punctat deputatul maramureşean, în interpelarea trimisă conducerii MAI.

În cadrul documentului oficial, Cornelia Negruţ i-a cerut ministrului Tobă să răspundă la următoarele întrebări:

„1. În ce mod veţi reglementa acest tip de activităţi în vederea uşurării misiunii poliţiştilor în a descoperi şi proba cât mai multe infracţiuni?;

2. Care este situaţia infracţiunilor silvice descoperite de poliţie în judeţul Maramureş în ultimii ani şi cum au fost soluţionate acestea?;

3. Din totalul infracţiunilor depistate, câţi autori au fost trimişi în judecată şi câţi din ei au fost condamnaţi, atât la nivel naţional, cât şi punctual în Maramureş?”.

„Consider că este important ca procedurile legate de depistarea şi pedepsirea infracţiunilor silvice să fie derulate până la capăt, respectiv până la răspunderea penală a celor vinovaţi. Dacă vom perpetua în a nu-i pedepsi pe cei care jefuiesc pădurile româneşti, inclusiv cele din Maramureş, nu vom reuşi niciodată să ne demonstrăm că ne respectăm pe noi înşine, să nu mai vorbim de respectarea legilor în vigoare”, a concluzionat parlamentarul ALDE Maramureş.

Biroul de Presă al deputatului ALDE Maramureş

Lăsaţi un răspuns