Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Vasile Gherman-un om vrednic şi corect-candidat al PMP la Consiliul Judeţean

Oameni ambiţioşi se regăsesc pe listele de candidaţi ai Partidului Mişcarea Populară (PMP) pentru Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş. Printre candidaţi – locul 4 – pe liste se regăseşte şi Vasile Gherman, director al Căminului pentru persoane vârstnice din Baia Sprie. Vasile Gherman este un candidat vrednic, un om corect şi cu credinţă în Dumnezeu. Toate acestea se văd în ceea ce Gherman a făcut până acum, atât în plan profesional, cât şi politic.

vasile gherman 2Vasile Gherman este din Rohia, sat binecuvântat de Dumnezeu şi încărcat de spiritualitate, localitate vestită mai ales pentru Mănăstirea “Sfânta Ana”, loc de rugăciune de pelerinaj ce i-a oferit adăpost părintelui Nicolae Steinhardt.

De peste 20 de ani Vasile Gherman s-a stabilit la Baia Sprie, însă nu şi-a uitat locurile natale şi nici nu şi-a pierdut credinţa.

Din 2008, Gherman este directorul Căminului de bătrâni din Baia Sprie. Modul în care administrează activitatea acestei instituţii se reflectă în condiţiile oferite bătrânilor care găsesc aici o casă, o familie.

Vasile Gherman este şi primcorator al Bisericii Ortodoxe „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Baia Sprie (biserica de lemn), dar şi deputat în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.

afis vasile ghermanGherman şi-a luat în serios şi rolul de formator de opinie, dar a decis să se implice şi în activitatea politică a judeţului. Astfel,după înfiinţarea partidului Mişcarea Populară (PMP), Gherman a fost printre primii maramureşeni care au semnat adeziune la acest partid. „Am făcut toţi aceşti paşi pentru a apăra interesele nevoiaşilor. Acesta este şi motivul pentru care candidez pentru funcţia de consilier judeţean la alegerile locale din 5 iunie pentru că doresc să sprijin, să apăr în continuare interesele oamenilor vârstnici, a celor necăjiţi şi nevoiaşi. Sper să mai îndrept lucrurile pentru oamenii de lângă noi, pentru cei care au nevoie de sprijin. Prin ceea ce fac încerc să asigur o bătrâneţe liniştită oamenilor în vârstă”, a declarat Gherman.

Având la bază principiul că şi pe noi, adulţii de azi, ne-au îngrijit cei care acum sunt la vârsta a treia, Gherman crede că sprijinul pe care îl oferă bătrânilor este în primul rând o recompensă, o faptă de mulţumire şi abia apoi o îndeplinire a sarcinilor de serviciu. „Din calitate de consilier judeţean îmi doresc să continuăm proiectele pe linie de asistenţă socială şi să demarăm şi altele astfel încât să avem cât mai puţini sau chiar deloc oameni în suferinţă. Spun asta pentru că listele de consilieri locali sau judeţeni au foarte puţini candidaţi care provin din domeniul asistenţei sociale”, a subliniat Gherman.

Funcţia de consilier judeţean nu este incompatibilă cu cea de director a instituţiilor de asistenţă socială, astfel că vârstnicii din Căminul de la Baia Sprie sunt mândri că-l pot susţine pe Vasile Gherman pentru a ajunge consilier judeţean.

Lăsaţi un răspuns