Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 17 aprilie 2024

Zetea: Vladimir Petruț este primarul care poate implementa proiecte pentru a schimba fața Cavnicului

O nouă finanțare pentru orașul Cavnic a fost aprobată în ședința Consiliului Județean Maramureș. Este vorba despre suma de 380.000 de lei care va fi folosită pentru reabilitarea exterioară a Liceului din Cavnic- care este parte integrantă a Colegiului Economic ”Pintea Viteazul” – pentru reparații capitale la curte și la gardul liceului.

psd la cavnicVicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că nu este primul ajutor financiar care merge spre Cavnic, dar administrația locală este una extrem de harnică și își dorește să schimbe complet fața orașului.

”Vreau să le mulțumesc colegilor consilieri județeni pentru că au aprobat finanțarea administrației din Cavnic cu aproape 400.000 de lei, bani destinați reabilitării Liceului din localitate. După foarte multe frământări în interiorul Consiliului Local, Cavnicul renaște sub o administrație tânără, care urmărește nevoile reale ale oamenilor, așa cum o fac în general primarii Pardidului Social-Democrat. Vladimir Petruț este un astfel de primar, în care și căvnicarii și administrația județeană trebuie să aibă încredere că poate implementa proiecte care schimbă fața orașului. Reabilitarea termică a blocurilor din Cavnic, reabilitarea Centrului Civic, reparațiile pe străzi, iar acum reabilitarea liceului sunt doar câteva proiecte pentru care merită să asigurăm, din partea Consiliului Județean Maramureș, cofinanțările necesare. Atâta vreme cât există înțelegere în cadrul Consiliului Local, iar primarul și aparatul propriu al primarului își dau mâna pentru bunăstarea Cavnicului și eu voi asigura sprijinul necesar în Consiliul Județean Maramureș, a declarat Gabriel Zetea, vicepreședintele CJ.

 

Vladimir Petruț: ”Clădirea Liceului Cavnic nu a mai fost reabilitată de 35 de ani”

Primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț a dorit să mulțumească consilierilor județeni pentru alocarea financiară care va oferi o față cu totul nouă Liceului din Cavnic. ”Consiliul Județean Maramureș ne-a sprijinit cu suma de 380.000 de lei prentru a reuși să facem reparațiile capitale la gardul Liceului Cavnic, la curtea interioară și la exteriorul clădirii, care nu a mai fost reabilitată de 35 de ani. Primele lucrări le-am început anul trecut, când am schimbat centrala termică și am montat geamuri termopan. Doresc să menționez că acest lucru nu ar fi fost posibil dacă vicepreședintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea și consilierul județen Emil Ambruș nu veneau în Cavnic, pentru a vedea la fața locului care sunt necesitățile noastre. Însă votul pozitiv pentru alocarea sprijinului financiar a fost dat de toți consilierii județeni și de executivul CJ, ceea ce dovedește că, atunci când sunt proiecte de dezvoltare, care pot ajuta comunitatea, culoarea politică este lăsată deoparte. Acești bani vor acoperi 80% din valoarea totală a lucrărilor, iar 20% va fi cofinanțare de la bugetul local”, a explicat primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Lăsaţi un răspuns