Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Averea dobândită de Florentina şi Petre Giurgi – în atenţia ANI

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate de către doi polițisti. Unul dintre poliţiştii verificaţi de ANI este din Maramureş.

Este vorba de Petru Giurgi, funcționar public cu statut special (subinspector de poliție) în cadrul Inspectoratului Județean al Poliției de Frontieră Maramureș

florentina si petre giurgi* AVERE NEJUSTIFICATĂ

„Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate, în cuantum de 159.216 lei, între averea dobândită și veniturile realizate în perioada 1 noiembrie 2007 – 31 decembrie 2013 de către GIURGI GHEORGHE PETRU.

În cauză, Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției, de către GIURGI GHEORGHE PETRU.

De asemenea, au fost identificate indicii privind încălcarea dispozițiilor Codului Fiscal și Codului de Procedură Fiscală, întrucât anumite venituri ale persoanelor evaluate ar putea proveni din prestarea unor activități artistice care nu au fost declarate în vederea impozitării, motiv pentru care Agenția Națională de Integritate a sesizat Agenția Națională de Administrare Fiscala”, arată ANI.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, mai arată ANI.

 

Lăsaţi un răspuns