Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Curtea de Apel Cluj s-a pronunţat privind contestaţia lui Cherecheş

Curtea de Apel Cluj s-a pronunţat privind contestaţia lui Cherecheş.

catalin chereches 2Cătălin Cherecheş, primarul de Baia Mare suspendat din funcţie, va rămâne în arest preventiv. Asta au decis, astăzi, magistraţii de la Curtea de Apel Cluj.

Prin decizia dată în cameră de consiliu, Curtea de Apel Cluj a respins contestaţia formulată de avocaţii lui Cherecheş la hotărâre Tribunalului Maramureş de săptămâna trecută. În 24 mai, Tribunalul Maramureş a s-a opus întocuirii arestului preventiv cu măsura controlului judiciar sau arest la domiciliu.

Cherecheş va afla în arest rezultatul alegerilor locale din 5 iunie. Chiar şi în cazul în care acesta va câştiga alegerile, validarea în funcţia de primar, pentru un nou mandat, este tot la „mâna” instanţei.

Potrivit dispozițiilor art. 58 alin. (1) din Legea nr. 215/2001 (privind administraţia publică locală), „validarea alegerii primarului se face în termen de 20 de zile de la data desfășurării alegerilor, în camera de consiliu a judecătoriei în a cărei rază teritorială se află comuna sau orașul, de către un judecător desemnat de președintele judecătoriei, după îndeplinirea prevederilor art. 38 din Legea nr. 334/2006, cu modificările și completările ulterioare.”

 

Lăsaţi un răspuns