Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

În 44 de administraţii „au înflorit trandafirii”

La conferința de presă susținută la sediul PSD Maramureș, liderul filialei județene a PSD, Gabriel Zetea a prezentat cei nouă primari noi câștigați de PSD în municipiul Sighetu Marmației, orașele Șomcuta Mare și Cavnic, precum și comunele Mireșu Mare, Cicîrlău, Cupșeni, Bârsana, precum și la Oncești, unde PSD a susținut un candidat independent.

psd primari noiSingurul care nu a fost prezent la această întâlnire a fost edilul comunei Vima Mică, Liviu Balint, care a lipsit, însă, motivat.

* Horia Scubli a readus Primăria Sighet ”ACASĂ” la PSD

”Mă bucur că nu au avut niciodată un mandat de primar, însă, din poziția de candidați, au adoptat un program constructiv, mulat pe cerințele Partidului Social Democrat. Horia Scubli a fost ales primar în municipiul Sighetu Marmației, ceea ce înseamnă revenirea acestui oraș <acasă>. Am reparat, în Sighet, greșeala din 2012, când prin înțelegerea USL, am dat PNL-ului primăria. Îl felicit pe Horia Scubli pentru rezultatul obținut și îi urez mult success în continuare, acesta nefiind străin de administrație, fiindcă în ultimii patru ani a fost viceprimarul Sighetului”, a precizat Gabriel Zetea.

Și Horia Scubli a mulțumit tuturor celor care i-au acordat votul la nivelul orașului Sighetu Marmației, dar și președintelui Liviu Dragnea, care a ajuns în Sighet în această campanie electorală. A ținut, totodată, să îl felicite pe Gabriel Zetea, liderul PSD, pentru modul în care și-a făcut treaba din punct de vedere professional, în ultimii patru ani, din calitatea de vicepreședinte al Consiliului Județean, dar și din punct de vedere politic, ca lider județean al PSD. ”Mulțumesc celor care au  dat dovadă de multă încredere în noi, mulțumesc colegilor din PSD care și-au riscat și sănătatea pentru a mă susține în această campanie electorală. Voi fi primarul tuturor sighetenilor și mă bucur că electoratul nostru a înțeles că avem șanse de a ne îmbunătăți cu toții viața. PSD a obținut un scor istoric la aceste alegeri”, a punctat Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

* Gheorghe Buda, o dorință veche a PSD, în Șomcuta Mare

Despre Gheorghe Buda, fostul viceprimar al comunei Șomcuta Mare și actualul primar, în urma alegerilor de duminică, 5 iunie 2016, liderul PSD Maramureș are doar cuvinte de laudă. ”La Șomcuta Mare, victoria lui Gheorghe Buda este o dorință mai veche a PSD. Am câștigat, de această dată, în capitala Țării Chioarului și am reușit acest lucru datorită activității pe care fostul viceprimar a depus-o în Șomcuta Mare”.

Și Gheorghe Buda a mulțumit tuturor șomcutenilor pentru votul acordat și pentru încrederea pe care i-au acordat-o și a promis să fie primarul tuturor. ”Avem proiecte multe în Șomcuta Mare, iar orașul trebuie să devină, cu adevărat, capitala Țării Chioarului. Îi mulțumesc public vicepreședintelui Consiliului Județean, Gabriel Zetea, fiindcă datorită implicării sale am avut trei proiecte mari pe Ordonanța 28. S-a mișcat ceva în Șomcuta datorită lui și îl voi ruga să aibă, în continuare, grijă de șomcuteni”, a precizat Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare.

 

* Vladimir Petruț a adus pacea în Cavnic, în ultimii doi ani

Primarul orașului Cavnic a fost desemnat Vladimir Petruț, cu peste 70% din totalul procentelor înregistrate în oraș. Despre Vladimir Petruț, președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea vorbește cu apreciere, subliniind faptul că a reușit să aducă pacea în Primăria Cavnic, Consiliul Local și aparatul propriu al primarului, după doi ani extrem de dificili. ”Orașul Cavnic și-a schimbat fața, iar după ce spiritele s-au liniștit, în Cavnic au fost implementate proiecte noi. Îl asigur pe edil de întregul meu suport și în continuare”, a declarat liderul social-democraților, Gabriel Zetea.

Vladimir Petruț a dorit, la rândul său, să mulțumească tuturor căvnicarilor pentru procentul foarte mare cu care l-au investit în primul său mandat plin. ”Am rămas uimit de numărul mare de alegători care s-au prezentat la urne și am înțeles ceva: căvnicarii urmăresc activitatea administrației locale, ne urmăresc fiecare pas și la final recompensează sau sancționează prin vot. Îi asigur pe toți locuitorii orașului Cavnic că voi fi primarul tuturor, chiar dacă sunt cel mai tânăr edil de oraș din Maramureș. Le mulțumesc celor care m-au votat că mi-au  acordat și majoritatea în Consiliul Local, iar pe colegii social-democrați îi asigur de întreaga mea colaborare și implicare. Nu pot să nu amintesc și numărul mare de voturi acordat PSD pentru Consiliul Județean, iar acest lucru se datorează implicării neobosite a vicepreședintelui CJ, Gabriel Zetea, care a susținut toate proiectele noastre, alături de echipa sa”, a declarat primarul orașului Cavnic, Vladimir Petruț.

Ioan Mătieș a câștigat categoric în Mireșu Mare

Despre victoria lui Ioan Mătieș, la Mireșu Mare, președintele PSD Maramureș a declarat că este un real câștig pentru organizația social-democrată. ”Ioan Mătieș este unul dintre oamenii cu care mă bucur în mod deosebit că am început o colaborare. Proiectele sale în domeniul agriculturii vor fi susținute de parlamentarii PSD și dorim ca aceste proiecte să fie demarate și implementate la nivelul județului Maramureș”, a subliniar liderul PSD.

Ioan Mătieș a început prin a da mâna cu Gabriel Zetea, politicianul pe care îl admiră că a reușit să îl aducă în echipa sa. ”În comuna Mireșu Mare campania s-a dus elegant. Chiar și azi dimineață m-am văzut cu Virgil Prună, încă actual primar, cu care am discutat despre proiectele importante. Și vom avea o colaborare și cu cei cinci consilieri locali care nu sunt ai PSD, chiar dacă noi deținem majoritate, prin câștigarea a opt mandate. Încrederea pe care mi-au acordat-o mireșenii mă obligă la o muncă asiduuă și susținută. În Mireșu Mare am demonstrat că politica se poate face și constructiv, nu doar destructiv”, a declarat noul primar al comunei Mireșu Mare, Ioan Mătieș.

Sorin Lupșe l-a învins în Cicîrlău pe primarul liberal cu două mandate, Vasile Zete

 O altă victorie extrem de importantă pentru PSD a fost repurtată în comuna Cicîrlău, prin noul primar PSD, Sorin Lupșe. Gabriel Zetea, președintele PSD a declarat că Sorin Lupșe este un om tânăr și profesionist și a fost ultimul care a acceptat să candideze în Cicîrlău. ”Ultima oară a fost cu noroc și succes, știam că la Cicîrlău este o mare nemulțumire. Îl asigur pe Sorin de întregul meu sprijin pentru a implementa proiectele atât de necesare pentru dezvoltarea comunei”, a precizat Gabriel Zetea.

Și noul primar a arătat că a fost conștient că a pornit în această campanie de pe poziția a doua și că a avut nevoie de ajutorul liderilor PSD. ”Îi mulțumesc lui Gabi Zetea care m-a susținut în tot acest timp, deja mi-am luat gândul de la concediu și, alături de primarii din Tăuții Măgherăuș și Seini, Anton Ardelean și Gabriela Tulbure, mă voi apuca de treabă, pentru a aduce un plus de bunăstare în Cicîrlău”, a subliniat noul primar al comunei, Sorin Lupșe.

* Psihologul Lucia Butcure a cîștigat în comuna Cupșeni împotriva unui primar cu trei mandate la activ

Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș vorbește cu încântare despre victoria repurtată în comuna Cupșeni de psihologul Lucia Butcure, pe care a ținut să o felicite. ”Este, cred, cea mai frumoasă victorie a PSD în Maramureș, în fața unui primar care a crezut că doar închizând primăria și necomunicând cu oamenii va reuși să păstreze supremația în Cupșeni. S-a înșelat, iar pe Lucia o asigur de întregul meu sprijin și de întregul sprijin al Consiliului Județean, comuna Cupșeni fiind una dintre prioritățile mele în acest mandat”, a precizat Gabriel Zetea.

Lucia Butcure a intrat în politică cu mai puțin de trei luni în urmă, mai exact în 12 martie, când a fost numită președinte al PSD Cupșeni. ”A fost o campanie grea, cu atacuri din partea contracandidatului meu, însă mi-am păstrat verticalitatea. La indicațiile echipei PSD și a liderului Gabriel Zetea, am dus o campanie de la om la om, de la casă la casă. Am lucrat 12 ani în mediul privat, ca și psiholog, din care ultimii 11 ani la același loc de muncă. Am dat dovadă de loialitate la locul de muncă, de aceeași loialitate voi da dovadă și din funcția de primar al comunei Cupșeni. Și îmi doresc ca cele patru sate, Costeni, Cupșeni, Ungureni și Libotin să simtă că aparțin aceleiași comune. Am convingerea că mă voi descurca,  fiindcă am încredere că Gabriel Zetea și echipa sa mă vor susține în toate proiectele pe care le voi demara”, a declarat noul edil al comunei Cupșeni, Lucia Butcure.

*  Teodor Ștefanca a câștigat detașat în comuna Bârsana

 O altă victorie repurtată categoric de PSD a fost în Bârsana, unde viceprimarul Teodor Ștefanca a fost ales primar prin votul a peste 75% din locuitorii comunei. ”Tedi Ștefanca este un reprezentant tânăr al PSD, alături de care am lucrat foarte bine în ultimii patru ani, din calitatea sa de viceprimar. Și am reușit să rezolvăm problema celor dăuă poduri peste Iza, un deziderat al locuitorilor de ani de zile. Îl felicit și pe Teodor Ștefanca și am convingerea că, și pe viitor, vom lucra la fel de bine”, a precizat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

            Noul primar al comunei a început prin a mulțumi locuitorilor din Bârsana pentru votul acordat, precum și conducerii PSD Maramureș, care i-a fost aproape în toți acești ani. ”Tuturor locuitorilor din Bârsana le mulțumesc pentru votul de peste 75%. Acest vot mă obligă la multă muncă, la multă dăruire pentru bunăstarea comunei nostre. Doresc să felicit toți primarii care sunt de față, dar și cei care nu au fost azi aici. Îl felicit pe Gabriel Zetea și îi mulțumesc pentru susținerea necondiționată din ultimii ani, am demonstrat că suntem o echipă puternică și știu că voi avea ajutor, în continuare, pentru a implementa proiecte frumoase în Bârsana”, a declarat primarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca.

 *  Matei Godja – primar independent al comunei Oncești, cu susținerea PSD

Matei Godja a fost ales în Oncești ca primar independent, însă de-a lungul acestei luni de campanie a avut sprijinul PSD, sprijin pe care îl va avea și în Consiliul Local. Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș a declarat că îl așteaptă pe Matei Godja să se alăture marii familii social democrate cînd va simți el că este momentul potrivit. ”Matei Godja a demonstrat că este un bun gospodar în mediul privat și știu că ca dovedi acest lucru și din poziția de primar. Are întreaga noastră susținere și îl așteptăm să se înscrie în PSD, când va considera că este momentul potrivit”, a declarat Gabriel Zetea.

            PSD este o echipă care a luptat mult pentru continuitate și pentru Maramureș, este de părere Matei Godja, primarul independent al comunei Oncești. ”Am avut o întâlnire cu liderul PSD, Gabriel Zetea și cu senatorul Liviu Marian Pop și m-am convins că un primar fără sprijin nu poate realiza multe. În Oncești a fost un primar liberal timp de 12 ani, motiv pentru care am acceptat susținerea PSD, sprijn care mi-a fost acordat necondiționat. Mi-am propus să cresc prestigiul comunei Oncești și știu că, alături de colegii social-democrați din Consiliul Local, precum și împreună cu Consiliul Județean Maramureș vom reuși să facem mai mult și mai bine”, a declarat primarul comunei Oncești, Matei Godja.

*  Liviu Balint a repurtat o victorie importantă în Vima Mică

Liviu Balint, noul primar al comunei Vima Mică a reușit o victorie frumoasă în comunitatea sa. Nu a reușit să fie prezent la conferința de presă, în președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a ținut să sublinieze faptul că va ajuta comunitatea din Vima Mică, aici fiind prioritate o serie de proiecte care să aducă un plus de confort populației.

Lăsaţi un răspuns