Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Jurăminte pentru binele locuitorilor oraşului Şomcuta Mare

Şedinţa de constituire a noului Consiliu Local Şomcuta Mare a avut loc azi. Prima parte a lucrărilor şedinţei festive au fost conduse de Alexandru Bondrea, subprefect al judeţului.

buda primarConform legii, lucrările ședinței de constituire sunt conduse de cel mai în vârstă consilier, asistat de doi consilieri dintre cei mai tineri (Elisabeta Pop, consilier PER – cel mai în vârstă consilier, asistată de cei mai tineri – Elena Alexandra Săsărman, de la PNL, şi Bogdan Vasile Butean, de la PSD).

„Jur să respect Constituţia şi legile ţării şi să fac, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea mea pentru binele locuitorilor oraşului Şomcuta Mare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu” – au spus rând pe rând consilierii vladimir muresan viceprimar somcutalocali care au câştigat mandat în urma alegerilor din 5 iunie. Asta după ce s-a constatat că cei declaraţi aleşi întrunesc toate condiţiile de validare.

Jurământ a depus şi noul primar Gheorghe Ioan Buda (fost viceprimar al oraşului). În discursul rostit, primarul Buda a subliniat că va fi primarul tuturor cetăţenilor celor din Şomcuta şi satele aparţinătoare şi a dat asigurări că proiectele începute vor continua, dar vor fi demarate şi altele noi.

cl somcuta

Cu unanimitate de voturi a fost ales noul viceprimar al oraşului Şomcuta Mare. Este vorba de profesorul  Claudiu Vladimir Mureşan, fost director al Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” din Şomcuta Mare.

Florin Talpoş, fost primar al oraşului, a urat succes noii echipe, dar şi colaboratorilor. Cu toate că a câştigat un mandat de consilier local, Talpoş a cedat locul altui coleg PNL şi s-a retras din administraţie.

 

Lăsaţi un răspuns