Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Oamenii din executivul CJ – desemnaţi prin protocol

Forțele politice care vor forma noile majorități în Consiliul Județean Maramureș și Consiliul Municipal Baia Mare și-au dat mâna în interesul băimărenilor și al maramureșenilor. La conferința de presă desfășurată în Sala Millenium din Baia Mare au participat Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș, Mihaela Pușnava, reprezentantul Coaliției pentru Baia Mare, Lucian Morar, prim-vicepreședinte PMP Maramureș, Doru Dăncuș, președinte PNȚCD Maramureș, Noemi Vida, președintele Organizației Teritoriale UDMR Baia Mare.

executiv cjPotrivit reprezentanților forțelor politice, protocoalele parafate între partide au avut ca scop constituirea de majorități solide în CJ și CL Baia Mare, care să ducă la proiecte benefice pentru municipiul nostru, precum și pentru Maramureș. Baia Mare, Capitală Europeană a Culturii în 2021 este un proiect ambițios, pentru reușita căruia toate forțele politice și-au dat mâna. Alte două proiecte sensibile și care au nevoie de susținere la nivelul județului sunt Sistemul de Management al Deșeurilor și Aeroportul Internațional Baia Mare.

 

Lucian Morar (PMP) și Doru Dăncuș (PNȚCD), viitorii vicepreședinți ai CJ Maramureș

Potrivit declarațiilor politice, pe lângă protocoalele încheiate cu UDMR și PMP, Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș are și susținerea Coaliției pentru Baia Mare pentru poziția de președinte al Consiliului Județean. Consilierii județeni care vor fi susținuți pentru pozițiile de vicepreședinți sunt Lucian Morar (PMP) și Doru Dăncuș (PNȚCD).

În ceea ce privește viceprimarii de Baia Mare, Coaliția l-a propus pe Marinel Rob, iar UDMR pe Noemi Vida, cei doi fiind susținuți atât de PSD, cât și de PMP. Viceprimar cu atribuții de primar va fi numit Marinel Rob, până la clarificarea situației juridice a primarului ales, Cătălin Cherecheș. Mihaela Pușnava, cea care a condus discuțiile în numele Coaliției pentru Baia Mare a arătat că își dorește ca toate forțele politice adunate în jurul mesei să fie cât mai unite, deoarece urmează o perioadă de multă muncă.

Zetea: Nu mai trebuie să punem orgoliile politice înaintea administrației locale sau județene

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a ținut să mulțumească tuturor partenerilor de la UDMR, PMP și Coaliția pentru Baia Mare pentru că au arătat interes în a discuta cu social-democrații proiectele importante la nivel de municipiu și de județ. ”Campania electorală s-a încheiat, nu mai trebuie să punem orgoliile politice în fața administrației. Interesul băimărenilor și al maramureșenilor trebuie să primeze și sper să lucrăm foarte bine în următorii patru ani. Atât în Consiliul Județean, cât și în Consiliul Local Baia Mare avem oameni tineri, care vor veni cu o nouă viziune. Îi felicit pe colegii mei propuși pentru pozițiile de vicepreședinți ai CJ Maramureș, Lucian Morar și Doru Dăncuș și cred că vom colabora foarte bine în acest mandat”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

Vida: UDMR este un partener loial, care își respectă cuvântul dat

Noemi Vida, președintele Organizației Teritoriale UDMR Baia Mare și președinte al filialei județene al UDMR a reiterat faptul că sunt parteneri loiali, care își respectă cuvântul dat și odată ce au întins mâna sau au făcut o promisiune, aceasta va fi onorată până la capăt. ”Echipa de consilieri a fost aleasă de cetățeni, atât la nivelul Consiliul Municipal, cât și al Consiliului Județean. Certurile, compromisurile, discuțiile din timpul campaniei electorale trebuie lăsate în urmă și acum ne vom concentra să facem o bună administrație în folosul cetățeanului”, a declarat Noemi Vida.

Morar: Am pornit discuțiile cu PSD, cei care au câștigat aceste alegeri

Lucian Morar (PMP) a arătat că au fost foarte multe speculații , în ultima perioadă, cu privire la partidul pe care îl reprezintă. ”Vorbim despre un partid nou format, un partid care face politica alegătorului, a maramureșeanului. Odată încheiate alegerile am demarat discuții cu cei care au câștigat în județul nostru, respectiv PSD, iar apoi cu Coaliția pentru Baia Mare, câștigătorii din municipiu. PMP va susține toate proiectele importante și va corela în viitorul portofoliu proiecte personale propuse în timpul campaniei electorale. Suntem un partid serios, care și-a dat cuvântul și care are onoare”, a subliniat Lucian Morar.

Dăncuș: Vom asigura stabilitate în Baia Mare și în Maramureș

Președintele PNȚCD Maramureș, Doru Dăncuș propus propus pentru poziția de vicepreședinte al CJ Maramureș de Coaliția pentru Baia Mare și susținut și de PSD, PMP și UDMR a arătat că, după 30 de zile de campanie electorală și două săptămâni de negocieri, toate forțele politice participante la conferința de presă au ajuns, împreună, câștigători ai alegerilor. ”Dorim să asigurăm stabilitate în Baia Mare și în Maramureș, iar pentru aceasta avem nevoie de o majoritate confortabilă. Am găsit elemente care să ne lege, avem proiecte comune și vom munci împreună pentru realizarea lor în interesul cetățenilor. Mulțumesc colegilor din Coaliția pentru Baia Mare că m-au propus pentru poziția de vicepreședinte al Consiliului Județean, iar prietenilor din UDMR și PMP că nu s-au lăsat convinși de alte grupări să schimbe tabăra. Încă de la prima conferință de presă a Coaliției pentru Baia Mare am arătat că dorim să colaborăm cu PSD și UDMR, iar faptul că a intrat și PMP ne bucură”, a precizat Doru Dăncuș.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Lăsaţi un răspuns