Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Paramedic – salvator în timpul liber

Un subofiţer din cadru Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş a salvat o viaţă. Cu toate că se afla în afara serviciului, în 28 mai, plutonierul major Marius Romeo Maghear, subofiţer al Detaşamentulului de Pompieri „Marchiş Adrian” Baia Mare, Garda nr. 2 de intervenţie Fărcaşa a participat la un eveniment desfăşurat în incinta unui hotel din localitatea Baia Mare.

paramedic_ambulanta_smurdÎn jurul orei 22.40 Maghear a intrat în hotel. Un bărbat era căzut pe jos, iar câteva persoane încercau să-i acorde primul ajutor. Fără să mai stea pe gânduri a intervenit în acordarea primului ajutor, menţionând faptul că este paramedic în cadrul ISU Maramureș. A solicitat ajutor la 112 şi până la sosirea unui echipaj, paramedicul a executat manevre de resuscitare alternativ, împreună cu persoanele prezente la eveniment  asupra pacientului inconştient până la sosirea echipajului de terapie intensivă mobilă din cadrul Detaşamentulului de Pompieri „Căpitan Marchiş Adrian” Baia Mare. Apoi a acordat sprijin echipajului în activităţile desfăşurate, precum şi pentru transportarea pacientului în siguranţă până la autospeciala SMURD.

Pacientul a fost preluat de către echipajul SMURD, fiind transportat la Spitalul judeţean din Baia Mare, iar acum pacientul este în afara oricărui pericol.

 

Lăsaţi un răspuns