Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 24 septembrie 2021

Sighetu Marmaţiei are cel mai bun echipaj de descarcerare

In 31 mai, la sediul Inspectoratului pentru Situatii de urgenta (ISU) Maramureș s-a desfășurat faza pe unitate a Competiției de descarcerare și acordare a primului ajutor medical calificat.

echipaj descarcerareLa competiție au participat echipaje de pompieri și paramedici din cadrul Detașamentului ” Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare, Detașamentului Sighetu Marmației , Pichetului Târgu Lăpuș și Secției Vișeu de Sus. De asemenea, în asistență a venit și personalul Serviciului Județean de Ambulanță Maramureș.

În urma desfășurării celor două probe, descarcerarea din autovehicul și acordarea primului ajutor medical calificat, clasamentul a fost următorul: la proba de descarcerare locul I Detașamentul de pompieri Sighetu Marmației, locul II  Detașamentul Baia Mare, locul III  Secția Vișeu de Sus și locul IV Pichetul Târgu Lăpuș. La proba de acordare a primului ajutor medical calificat locul I echipajul S.M.U.R.D. Baia Mare, locul II echipajul S.M.U.R.D. Sighet, locul III S.M.U.R.D. Târgu Lăpuș și locul IV S.M.U.R.D. Vișeu de Sus.

De asemenea, a fost acordată o diplomă celui mai bun comandant de echipaj domnului plt. adj. Cociotă Florin din cadrul Detașamentului de Pompieri Sighetu Marmației. Titlul de cel mai bun echipaj de descarcerare și de prim ajutor a revenit tot pompierilor și paramedicilor sigheteni.

La sfârșitul lunii iunie, ISU Maramureș va participa la faza zonală a ”Competiției de descarcerarea și acordare a primului ajutor medical calificat”, care în acest an este găzduită de către I.S.U. ”Someș” al județului Satu Mare. 

Pe această cale, I.S.U. Maramureș mulțumește Serviciului de Ajutor

Lăsaţi un răspuns