Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Sorin Bota: Ori se schimbă guvernul, ori se face remaniere la Transporturi şi Agricultură

Sorin Bota, senator PSD de Maramureş, a analizat bilanţul Ministrului Transporturilor la 6 luni de la preluarea mandatului. Parlamentarul este de părere că raportul de activitate al Ministrului Transporturilor se înscrie în linia generală a Guvernului Tehnocrat.

sorin-bota„Dacă luăm în considerare doar câteva aspecte, avem o imagine foarte clară asupra a ceea ce s-a realizat în acest domeniu. Mascarada reorganizării CNADNR, prin rotaţia de cadre în care cei şmecheri şi „buni meseriaşi” rămân în locurile bune, iar cei muncitori şi incomozi trebuie să plece, coroborat cu bâlbâiala de la TAROM şi tragerea de timp pentru a nu se strica aranjamentele, lipsa de organizare şi reducere de personal de la ROMATSA, Administraţia Portului Constanţa, Autoritatea Navală Română sau AFDJ Galaţi, plimbarea trenurilor de călători pe banii statului, precum şi neîncheierea vreunui nou contract de lucrări, arată foarte clar ineficienţa tehnocrată şi seamană mai mult cu gestionarea unui aprozar în care intră valori şi ies valori, iar incompetenţii stâng „ciubucul”. Despre infrastructura feroviară nu prea mai avem ce vorbi – în continuare se lucrează cu fier vechi şi piatră uzată pe post de materiale noi, dar fostul director al CFR, actualul ministru, „nu ştia” atunci, cum nu ştie nici acum acest lucru”, a arătat senatorul.

„Aşa cum am subliniat în urmă cu două săptămani, referitor la cele două domenii – transport şi agricultura, iată că tehnocratul de la transporturi şi-a publicat bilanţul care, se înscrie în linia generală a guvernului din care face parte. În domeniul transporturilor sunt, poate, cele mai mari investiţii beneficiare de fonduri europene. Printr-o astfel de abordare, nu numai că sunt puse în pericol lucrările aflate în executare, dar cele viitoare vor rămâne doar la nivelul discuţiilor şi a istoriei care va consemna nerealizările şi lipsa absorbţiei de fonduri europene atât de necesare pentru asfel de investiţii.

Din punctul meu de vedere, schimbarea acestui Guvern este imperios necesară dacă luăm în considerare doar cele două domenii economice de activitate Transporturi şi Agricultură. În cazul în care nu se schimbă întregul guvern, cel putin o remaniere la Transporturi şi Agricultură se impune”, a precizat Bota.

 

Lăsaţi un răspuns