Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Arhitectul Dinculescu vrea să iasă din arest

Mircea Dinculescu, arhitectul şef al Primăriei Baia Mare, a ajuns în arest preventiv în 10 iunie, pentru infracţiunea de luare de mită în formă continuată.

 

dinculescu-400x355Acesta vrea să iasă din arest şi a depus o cerere, la Tribunalul Maramureş, pentru înlocuirea măsurii preventive.  În contradicţie cu acestea, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a formulat cerere pentru prelungirea măsurii preventive în cazul lui Dinculescu, cerere depusă la Tribunalul Maramureş.

Cele două cauze au primit termen de judecată pentru data de 5 iulie.

 

***

 

În 10 iunie, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA)– Biroul Teritorial Baia Mare din cadrul Serviciului Teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale a inculpatului DINCULESCU MIRCEA, în calitate de arhitect șef în cadrul Primăriei Baia Mare, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată”, conform DNA.

„De asemenea, procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 09 iunie 2016, față de inculpatul VAIDA FLORINEL-MIHĂIȚĂ, om de afaceri, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată”, arată DNA într-un comunicat de presă.

 „În ordonanțele procurorilor se arată că în perioada 2015-2016, inculpatul Dinculescu, în calitate de arhitect șef în cadrul Primăriei Baia Mare, a pretins și primit de la inculpatul Vaida Florinel – Mihăiță suma de 5.000 euro, în vederea sprijinirii acestuia pentru obținerea aprobării recepției finale a unui imobil pentru care se eliberase anterior autorizația de construire.
În același context, la data de 09 martie 2016, inculpatul Dinculescu Mircea i-a mai pretins omului de afaceri suma de 1.000 euro.
Sumele de bani cu titlu de mită au fost pretinse și primite de inculpatul Dinculescu Mircea în condițiile în care acesta avea cunoștință despre faptul că omul de afaceri nu respectase proiectul de construcție, că acesta modificase proiectul de structură și despre alte aspecte care impuneau demolarea construcției.
De asemenea, arhitectul șef l-a mai asigurat pe inculpatul Vaida Florinel – Mihăiță că-l va sprijini în demersurile viitoare în legătură cu eliberarea unei autorizații de reconstrucție și alte etape de avizare pentru aprobarea recepției finale a imobilului”, arată DNA.

 

 

Lăsaţi un răspuns