Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Centru cultural integrat în Castelul Pocol, după reabilitare

Astăzi s-a finalizat procedura de predare–primire a „Castelului Pocol”. La Consiliul Judeţean Maramureş a avut loc procedura de predare – primire a documentațiilor privind transferul unor bunuri imobile din domeniul public al Județului Maramureș în domeniul public al Municipiului Baia Mare, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Județean nr. 108/2015.

semnare protocolÎn sala mică de ședințe a Palatului Administrativ, a fost semnat protocolul de predare – primire a acestor bunuri de către Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean Maramures și Marinel Rob, viceprimar desemnat pentru exercitarea funcției de primar al Municipiului Baia Mare. Astfel, în baza acestei hotărâri a consiliului județean, a fost aprobată trecerea din domeniul public al Județului Maramureș a următoarelor bunuri imobile: clădire Castel Pocol situată pe str. Valea Borcutului nr. 119, clădire anexă (fostul Centru de Plasament pentru copii școlari Baia Mare), lemnărie, gheretă portar, fântâni de beton și teren aferent cu suprafața de 7,768 mp.

Marinel Rob, viceprimarul Municipiului Baia Mare a afirmat faptul că intențiile municipalității băimărene în ceea ce privește utilitatea Castelului Pocol, vizează atragerea de fonduri cu scopul reabilitării obiectivului emblematic pentru Baia Mare și transformarea acestuia într-un centru cultural integrat. „Scopul ambelor instituții vizează interesele cetățenilor. Astfel, este necesar să menținem deschisă colaborarea interinstituțională” a mai susținut viceprimarul Municipiului Baia Mare, Marinel Rob.

„Predarea „Castelului Pocol” în proprietatea municipalității este un prim pas, urmând, sper, o colaborare mai bună cu comunitatea băimăreană”, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

 

Lăsaţi un răspuns