Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Maramureşeni cercetaţi pentru emitere de poliţe RCA false

CERCETAȚI PENTRU ÎNCHEIEREA DE POLIȚE AUTO DE ASIGURARE OBLIGATORIE FALSE.

rca1-400x273In 29 iunie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureş, au efectuat patru percheziţii la puncte de lucru ale unor firme de brokeraj în asigurări și la domiciliile unor persoane bănuite de fraudă informatică, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals informatic.

De asemenea, au fost puse în aplicare două mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la audieri și dispunerea măsurilor legale. Faţă de unul dintre bănuiţi procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş a dispus reţinerea pentru 24 de ore, iar faţă de altul măsura controlului judiciar.

La activități au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş.

În fapt, începând cu anul 2014, cei în cauză, în calitate de agenţi de asigurări, ar fi încheiat în fals poliţe de asigurare obligatorie auto.

Pentru a ascunde activităţile ilicite, aceștia ar fi introdus date informatice false în aplicaţiile electronice ale brokerilor de asigurări şi în baza de date care conţine informaţii despre asigurările obligatorii de răspundere civilă auto încheiate pe teritoriul României.

Prejudiciul cauzat urmează a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Lăsaţi un răspuns