Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Maramureşeni la finala Cupei României la Oină

Pe terenul de rugby Complexul „Cleopatra, Badea Cârţan” din Constanţa, s-a desfăşurat Cupa României la Oină, pentru seniori şi senioare.

oinaLa seniori au fost prezente opt echipe: Frotiera Tomis Constanţa; Straja Bucureşti; Biruinţa Gherăieşti (Neamţ); Energia Râmnicelu (Buzău); Politehnica Cluj; Brigada Gherăieşti (Neamţ); Univest Arad; Stejarul Pircovaci (Iaşi).

În faza finală s-au calificat echipele Frontiera, Straja, Râmnicelu şi  Brigada Gherăieşti. Pentru locurile trei şi patru s-au întrecut Brigada Gherăieşti şi  Energia Râmnicelu, scor 17-11. Pentru locurile unu şi doi s-au întrecut Frontiera Tomis Constanţa şi Straja Bucureşti. Partida s-a încheiat cu scorul de 14 l-12, în favoarea constănţenilor. Această competiţie a fost urmărită de băimăreanul Viorel Bălin, prezenţa acestuia fiind remarcată de către preşedintele Federaţiei Române de Oină Nicolae Dobre. Maestrul sportului, Viorel Bălin, a fost invitat să participe, ocazie cu care a înmânat distincţiile echipelor în ordinea clasării lor.

Preşedintele Nicolae Dobre a spus că prezenţa maestrului Viorel Bălin la festivitatea de premiere se raportează şi la faptul că maramureşeanul a fost component al echipei de oină Ştiinţa Bucureşti, câştigătoare a primei ediţii a Cupei României la oină, din anul 1955, desfăşurată în municipiul Iaşi. Viorel Bălin a remarcat buna organizare şi comportamentul disciplinat al echipelor pe durata întregii perioade a desfăşurării jocurilor.

Jocuri de seniori şi senioare

De subliniat este prezenţa la competiţie a profesorului Călin Moje, din Coruia. Maramureşeanul s-a remarcat pentru sprijinul acordat în pregătirea şi organizarea meciurilor echipei de oină Politehnica Cluj. De asemenea, o impresie bună prin prestaţia de joc deosebită a făcut şi maramureşeanul Bogdan Lupşe, în prezent component al echipei de oină Frontiera Tomis Constanţa. Pe acelaşi teren s-a disputat şi competiţia senioarelor. Au participat trei echipe care s-au clasat în următoarea ordine: Locul I CSM Progresul Băileşti; locul II CS Spicul Horea şi locul III CS Cleopatra.

Tot în această perioadă s-a desfăşurat Campionatul Naţional de oina pe plajă pentru seniori şi senioare. Gazdă a fost Complexul Cleopatra din Staţiunea Mamaia. Au fost şapte echipe la seniori (aceeaşi ca la Cupa României, fără echipa de la Iaşi ). S-au calificat în careul de aşi echipele: Frontiera Constanţa, Straja Bucureşti, Politehnica Cluj şi Biruinţa Gherăieşti.

Pe locul I s-a clasat Frontiera Tomis Constanţa care a învins în finală pe Straja Bucureşti cu 18 la 14 (după prelungiri – cinci lovituri de baston). Pe locul III s-a clasat Politehnica Cluj, iar pe locul IV Biruinţa Gherăieşti. La senioare s-au întrecut trei echipe. În urma disputării partidelor pe locul I s-a clasat Progresul Băileşti; locul II Spicul Horea şi locul III CS Cleopatra.

V. Gherman

Lăsaţi un răspuns