Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Sărbătoare pentru foştii fotbalişti de la Minerul Baia Sprie

Cu toate că oraşul Baia Sprie nu mai are echipă de fotbal, foştii fotbalişti din oraş, mai joacă de plăcere pe terenul sintetic de afară sau pe cel din sala de sport de pe strada Ignişului.

minerul baia sprieAnul acesta foştii jucători ai anilor ’70-’90, unii veniţi din străinătate, iar alţii din ţară, au sărbătorit cu totul special. După ce au jucat un meci de fotbal „ca pe vremuri” (în special din punct de vedere al ambiţiei), au pus „ghetele în cui” şi au socializat la pensiunea Limpedea din Baia Sprie. Acolo au deapănat amintiri şi au scos de la naftalină felurite „perle fotbalistice” pe care le-au trăit în perioada în care erau în activitate.

La întâlnirea din acest an au răspuns invitaţiei: Petre Aldoiescu, Ioan Bregaru, Costel Aldea, Iustin Balaj, Vasile Frank, Iosif Mekker, Harmuth Lang, Ioan Zai, Ovidiu Gâscă, Ioan Şişeştean, Ioan Şomcutean, Grigore Pelecaci, Ioan Kreiter, Silviu Budea, Mihai Mihalcsik, Felician Lazăr, Nicolae Tulici şi Vasile Gherman. Cei prezenţi au regretat disparţia unor colegi, însă au rămas cu gândul revederi, cel puţin în aceeaşi componenţă. Nutresc speranţa că la anu vor veni şi alţii care din diverse motive au lipsit  acum.

Clipa revederii a adus multe zâmbete şi sentimente plăcute în rândurile foştilor fotbalişti, bucurându-se totodată că au ajuns aceste clipe să fie iar împreună. Aceşti „băieţi” au făcut şi, mai fac, cinste urbei de la poalele Gutinului, aducând de multe ori bucuria în rândurile iubitorilor de fotbal, care i-au urmărit şi apreciat în urmă cu 35 – 45 de ani. Tuturor le dorim multă sănătate, iar autorităţile prezente la sărbătoarea lor, în frunte cu primarul Vasile Dorin Paşca, le mulţumesc tuturor pentru tot ceea ce au făcut în toţi aceşti ani.

V. Rohianu

Lăsaţi un răspuns