Ziar online de Maramures. Stiri din judet si informatii de interes national
marți, 26 martie 2019

Consfătuirea profesorilor de religie

Vineri, 30 septembrie 2016, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, s-a desfăşurat consfătuirea profesorilor de religie din judeţul Maramureş.

profesori-religieDin partea Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului a luat parte pr. Milan Bălan, consilier eparhial pentru sectorul educaţional, care a prezentat mesajul P.S. Iustin Sigheteanul şi a adus la cunoştinţa celor prezenţi unele probleme de strictă actualitate.

Consfătuirea a fost organizată şi realizată de pr. Florin Hoban, inspector judeţean pentru religie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, care a fost şi moderatorul activităţii.

Disciplina religie are în judeţ 117 norme de titulari şi 46 profesori suplinitori.

Consfătuirea a avut o ordine de zi bogată, cu multe teme: diagnoza procesului educaţional, pe disciplină, pentru acest an şcolar; propuneri de activităţi de monitorizare şi consiliere, cu scopul îmbunătăţirii educaţiei la nivel judeţean şi local; priorităţi ale educaţiei în anul şcolar 2016-2017; cadrul normativ privind organizarea procesului de învăţământ; programe şi proiecte aflate în implementare; identificarea nevoilor de formare a cadrelor didactice; structura portofoliului profesorului de religie: documente normative, documente manageriale.

S-a mai discutat despre structura anului şcolar, despre planul-cadru, programe şcolare, manuale, metodologii, despre activităţi centrate pe educaţia religioasă, formarea de deprinderi.

A fost transmis profesorilor mesajul inspectorului general Ana Moldovan la început de an şcolar.

Andrei Fărcaş

 

Lăsaţi un răspuns