Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Pistol radar pentru Poliția Locală Baia Mare

Prefectul județului Maramureș, Sebastian Mihai Lupuț, a participat joi, 1 septembrie, la ședința Comisiei Locale de Ordine Publică a Municipiului Baia Mare. Ședința a fost condusă de președintele comisiei, primarul interimar Marinel Rob, invitați fiind, totodată, chestor de poliție dr. Viorica Marincaș, șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș, și Petru Marcel Florișteanu, inspector-șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean “Pintea Viteazul” Maramureș.

radar-pistolOrdinea de zi a cuprins mai multe puncte, între care prezentarea unei note informative privind asigurarea ordinii și liniștii publice și a siguranței rutiere pe drumurile publice, precum și acțiuni comune cu Direcția Sanitar-Veterinară și Direcția de Sănătate Publică cu privire la creșterea și deținerea animalelor în zona pungilor de sărăcie – Pirită, Craica, Ferneziu. Mihaela Pușnava, reprezentanta Fundației Baia Mare 2021, a vorbit despre manifestările care vor avea loc în municipiu în luna septembrie, precum și programul în Baia Mare al juriului care va desemna Capitala Culturală în 2021.

Totodată, au fost prezentate măsurile de ordine și de asigurare a liniștii publice pentru buna desfășurare a Sărbătorii Castanelor 2016 (23-25 septembrie 2016). A fost adusă în discuție problema cerșetorilor, urmând a fi luate măsuri pentru depistarea, identificarea, fotografierea și amprentarea persoanelor care apelează în mod repetat la mila publică.

S-a supus aprobării un proiect de hotărâre privind modificarea Regulamentului de Organizare și funcționare a Poliției Locale Baia Mare și s-a votat achiziționarea de către Direcția Poliția Locală Baia Mare a unui pistol radar. Acesta va fi atribuit prin contract de comodat Poliției Municipiului Baia Mare, respectiv Biroului Rutier, în vederea prevenirii și sancționării conducătorilor auto care depășesc viteza legală, conform OUG 195/2002.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Lăsaţi un răspuns