Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Sporuri de 100% pentru asistenţii care îngrijesc pacienţi cu arsuri sau cancer

„Pentru specialitățile din domeniul oncologic, și anume oncologie, oncologie pediatrică, hematologie și radioterapie există, de asemenea, o mărire a sporurilor, o mărire semnificativă aș spune”, a mai afirmat ministrul Voiculescu.

medici sala operatiePersonalul care se îngrijește de arși va beneficia de un spor suplimentar de 100%, a anunțat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, miercuri, într-un briefing la Palatul Victoria.

Acest spor apare într-o ordonanță de urgență adoptată miercuri de Executiv, care clarifică modul de aplicare a unor prevederi privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

„Avem în atenția publicului de la o vreme și înțelegem cu toții mai bine care sunt necesitățile pentru pacienții cu arsuri. E o muncă de o complexitate ieșită din comun. Așa încât, pentru personalul care se îngrijește de arși va exista un spor suplimentar. Acesta va fi de 100%”, a spus Voiculescu.

OUG prevede și acordarea unor sporuri pentru personalul care lucrează cu pacienții cu afecțiuni oncologice.

„Am luat în considerare un lucru care nu a fost destul de des pe agenda publică, și anume afecțiunile oncologice. Dacă ne uităm la statisticile internaționale o să vedem că acolo unde există date statistice coerente, pe care poți face analize, vorbim despre o incidență a cancerului de 1 la 3 persoane. Practic, fiecare a treia persoană va suferi de un cancer pe timpul vieții, iar trendul este către una din două persoane. Asta are de-a face cu îmbătrânirea populației și cu faptul că alte patologii sunt vindecabile între timp. Este o boală a lumii moderne. De aceea, pentru specialitățile din domeniul oncologic, și anume oncologie, oncologie pediatrică, hematologie și radioterapie există, de asemenea, o mărire a sporurilor, o mărire semnificativă aș spune”, a mai afirmat Voiculescu.

Potrivit acestuia, sporurile vor fi suportate din bugetele spitalelor.

 

sursa: Agerpres

Lăsaţi un răspuns