Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Viorica Marincaș: IPJ acordă atenție sporită sesizărilor privind infracțiuni din domeniul silvic

Miercuri, 31 august, la Palatul Administrativ din Baia Mare a avut loc ședința Colegiului Prefectural. Ședința a fost condusă de prefectul Sebastian Mihai Lupuț, în sală fiind prezenți reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate ale statului, precum și primarii din județ.

transport-lemne-400x353Pe ordinea de zi a fost si analiza intervenției structurilor Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș la semnalările transmise prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență (SNUAU) 112 în semestrul I 2016, comparativ cu semestrul I 2015. A prezentat chestor de poliție dr. Viorica Marincaș – șef al IPJ Maramureș.

Mărincaş a arătat că la nivelul I.P.J. Maramureş, în primele 7 luni 2016 au fost primite 15.827 apeluri de urgenţă, cu 394 mai puţine decât în perioada similară a anului trecut.

Din totalul apelurilor primite la Compartimentul Apeluri de Urgenţă, doar 9.302 cazuri (58%) au impus deplasarea unor echipaje de intervenţie pentru gestionarea aspectelor de urgenţă şi luarea măsurilor legale, restul situaţiilor fiind clarificate prin consiliere şi îndrumări. Chestorul de poliție dr. Viorica Marincaș a subliniat faptul că ar fi bine ca sesizările primite să fie serioase și să aibă la bază evenimente certe. Dr. Viorica Marincaș s-a referit în mod special la sesizările privind infracțiuni din domeniul silvic, precizând că li se acordă atenție sporită. În ceea ce privește intervenția poliției, este zilnic monitorizat timpul în care aceasta are loc, întrucât instituția urmărește scurtarea lui, pe cât posibil.

Lăsaţi un răspuns