Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Zetea la ședința festivă: Așteptăm reprezentanți ai Guvernului în Maramureș

Ședința festivă a Consiliului Local Baia Mare, organizată an de an, în prezența delegațiilor oficiale din Polonia, Ungaria și Ucraina prezente la Festivalul Castanelor, a adunat, la aceeași masă, reprezentanții Primăriei și Consiliului Local Baia Mare, reprezentantul Guvernului în teritoriu, executivul Consiliului Județean Maramureș, vicepreședintele Academiei Române.

festival-castaneMomentul festiv a avut loc vineri, 23 septembrie 2016, de la ora 9.30, în Sala Millennium a Primăriei Baia Mare, fiind prezenți atât consilierii județeni, cât și reprezentanți ai diferitelor instituții băimărene.

După mesajul de salut al primarului interimar de Baia Mare, Marinel Rob și mesajul prefectului de Maramureș, Sebastian Lupuț, a luat cuvântul președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. Șeful administrației județene a salutat prezența tuturor participanților la sărbătoare și a arătat că, acest parteneriat încheiat cu Consiliul Local și Primăria Municipiului Baia Mare, în cadrul Festivalului Castanelor, este un moment unic, dar și începutul unei colaborări trainice și de durată.

”Am trait săptămânile trecute o mare nedreptate, când Baia Mare a pierdut titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, însă proiectele frumoase demarate de Consiliul Județean, municipalitate, celelalte autorități publice trebuie să continue. Ca maramureșeni, trebuie să felicităm câștigătorii, dar, totodată, putem face mai mult pentru orașul și județul nostru. Suntem o administrație tânără, suntem oameni politici tineri care avem, în sfârșit, un țel comun: binele băimărenilor și al maramureșenilor. Mulțumesc primarului interimar al municipiului Baia Mare și Consiliului Local că au dat posibilitatea Consiliului Județean Maramureș să devină partener în organizarea Festivalului Castanelor, așa cum avem parteneriate cu aproape fiecare unitate administrativ-teritorială din județ. Am avut zilele trecute vizita unor miniștri, iar zilele următoare așteptăm alți reprezentanți ai Guvernului în Maramureș. Împreună putem reuși, împreună devenim o forță care își dorește mai bine pentru cetățenii județului”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, la ședința festivă a Consiliului Local Baia Mare.

A luat cuvântul și Alexandru Surdu, vicepreședinte al Academiei Române, care a transmis un mesaj de salut din partea lui Ionel Valentin Vlad, președintele Academiei, felicitând atât municipalitatea, cât și Consiliul Județean Maramureș pentru atenția deosebită pe care o arată culturii și cercetării științifice.

”Am participat la câteva evenimente deosebite în Maramureș unde au fost miniștri, reprezentanți ai culturii, ai învățământului. Trebuie să luptați în continuare, Maramureșul este cel mai frumos județ al României și mă bucur că în urma protocolului încheiat cu CJ Maramureș, aici vom avea un centru de cercetare deosebit”, a declarat vicepreședintele Academiei Române, Alexandru Surdu.

Apoi au vorbit și vicepreședinții Consiliului Județean Maramureș, Ioan Doru Dăncuș și Lucian Ioan Titus Morar, care au arătat că parteneriatul încheiat între CJ Maramureș și CL Baia Mare este unul extrem de important, fiind un parteneriat pentru oameni. Cei doi vicepreședinți au urat atât celor prezenți, cât și participanților, să aibă parte de o sărbătoare frumoasă și plină de surprize dintre cele mai plăcute.

Lăsaţi un răspuns