Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

A IX-a ediție a Zilelor Revistei ”Nord Literar”

Consiliul Județean Maramureș, Revista de Cultură ”Nord Literar”, Asociația Scriitorilor Baia Mare și Uniunea Scriitorilor din România, filiala Cluj, organizează, în zilele de 14 și 15 octombrie 2016, ”Zilele Revistei Nord Literar”.

nord-literar-1Ediția a IX-a a acestei manifestări se derulează sub egida ”Presa literară din nord-vestul țării”, cu participarea scriitorilor din mai multe colțuri ale României. Revista ”Nord Literar”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Maramureș este condusă de Gheorghe Glodeanu, director și Săluc Horvat, director executiv.

Programul a început vineri, 14 octombrie, cu primirea oaspeților de către Gabriel Zetea, președinte al Consiliului Județean. Deschiderea lucrărilor a avut loc la Restaurantul ”Carpați” din Baia Mare.

După discursurile de început și prezentarea participanților, directorul executiv al revistei de cultură ”Nord Literar”, Săluc Horvat a trecut la înmânarea premiilor. Diploma ”Opera Omnia” a revenit lui Aurel Rău, Premiul pentru poezie a ajuns la Adrian Popescu și Ioan Pintea, Premiul pentru proză i-a fost înmânat lui Daniel Dragomirescu, Premiul special pentru poezie l-a obținut Nicolae Scheianu, Premiul special pentru proză a fost primit de Florica Bud, în timp ce Premiul pentru valorificarea patrimoniului cultural a revenit lui Vasile Iuga de Săliște.

Gabriel Zetea: A fost o onoare să primim la Consiliul Județean Maramureș atât de mulți reprezentanți de marcă ai peisajului cultural

 

Însoțiți de conducerea revistei ”Nord Literar”, respectiv Gheorghe Glodeanu și Săluc Horvat, scriitorii din Maramureș, dar și din întreaga țară, au ajuns în biroul președintelui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea. ”Este o onoare pentru Consiliul Județean de a avea ca invitați, într-o singură zi, atât de mulți reprezentanți de marcă ai peisajului cultural din nord-vestul României și nu numai. Am primit aprecierile academicianului clujean Ioan Pop, dar și a reprezentanților instituțiilor de cultură din București, Iași, Vâlcea, Satu Mare, Bistrița Năsăud, Sălaj, Bihor etc, față de susținerea financiară pe care Consiliul Județean Maramureș o arată instituțiilor culturale, evenimentelor și simpozioanelor, susținere care, din păcate, nu se regăsește în foarte multe județe ale țării. Este de datoria autorităților publice locale să aloce, într-o măsură rezonabilă, fonduri publice care să susțină și să ajute la dezvoltarea fibrei noastre naționale: cultura”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Reader Feedback

Un raspuns catre “A IX-a ediție a Zilelor Revistei ”Nord Literar””

  1. Mircea Serban spune:

    …textul BP CJM pare pastisa textelor perioadei proletcultiste si solicita trebuinta de a privi la ceas apoi, dupa constatarea datei sa te intrebi daca nu cumva calatoriile in timp continua pe nebagare de seama!
    Ajungerea in biroul pres.-ului CJ desi pare, nu mai este calatoria fara retur catre Siberia, dar presupune -chiar daca nu mai simti povara, iubirea partidului si brigazii de agitatie pentru bratul care scrie si mintea care se destrama in metafore!

Lăsaţi un răspuns