Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 12 iunie 2024

Alarmă pentru inundaţii

Alarmă pentru inundaţii în Maramureş. Joi, 20 octombrie, cu începere de la ora 10.00, în municipiul Sighetu Marmației va avea loc un exercițiu de alarmare publică. Tema exercițiului este gestionarea situațiilor de urgență generate de inundațiile majore pe râul Iza-zona Valea Cufundoasa.

inundatii-lapus-400x340În cadrul acestui exercițiu va fi verificată activitatea Comitetului Local pentru Situații de Urgență din municipiul Sighetu Marmației. De asemenea, în acest exercițiu, pe lângă comitetul local de situații de urgență, va fi implicat și Detașamentul de Pompieri Sighetu Marmației. Prin exercițiu se urmărește :

         – antrenarea personalului cu responsabilități în gestionarea situațiilor de urgență din ISU Maramureș privind evaluarea organismelor și structurilor locale pentru managementul situațiilor de urgență generate de inundații, fenomene meteo periculoase și accidente la construcții hidrotehnice;

         – antrenarea personalului Comitetului Local pentru Situații de Urgență;

         – verificarea viabilității ” Planului de apărare în caz de inundații ;

         – verificarea sistemului de înștiințare-alarmare, antrenarea populației, salariaților și elevilor în aplicarea măsurilor specifice.

         – cooperarea între autoritatea publică locală , unitățile M.A.I. , Poliția Locală, Filiala de Cruce Roșie și formațiunile de intervenție municipaleși operatori economici în desfășurarea activităților de protecție și intervenție;

         – pregătirea populației și salariaților pentru aplicarea măsurilor  și regulilor de comportament în situații de urgență generate de inundații.

În cadrul acestei activități vor fi activate și sirenele care anunță producerea de situații de urgență majore.

 

Lăsaţi un răspuns