Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Drepturile omului – subiect de simpozion organizat de femeile liberale

Organizația Femeilor Liberale (OFL) Baia Mare organizează un simpozion cu tema: Drepturile și libertățile fundamentale ale omului în 2016.

Simpozionul se desfăşoară la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, vineri, 21 octombrie, de la ora 15.00.

actiune-oflPrintre invitaţii la lucrările simpozionului se număra şi lectorul Asztalos Csaba, președintele Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.

Reprezentantele OFL au subiniat că şi-au îndreptat atenţia asupra problemelor legate de respectarea drepturilor omului şi libertăţile fundamentale pentru că acestea permit dezvoltarea, utilizarea pe deplin a calităţilor, inteligenţa, talentul, acestea fiind bazate pe dorinţa omului de a trăi într-o lume în care demnitatea şi bunăstarea fiecărei persoane se vor bucura de respect şi protecţie. După cum enunţă şi Declaraţia Universală a Drepturilor Omului respectarea drepturilor omului şi a demnităţii umane reprezintă „fundamentul libertăţii, justiţiei şi păcii în lume”.

OFL Baia Mare organizează frecvent  activităţi din domenii diferite, atât umanitare, cât şi educative sau de natură economică, destinate tinerilor, dar şi altor categorii de vârstă.

Lăsaţi un răspuns