Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Mitropolitul Andrei, Iustin Sigheteanul şi Klaus Iohannis, la Carei

Marţi, 25 octombrie, cu începere de la ora 12.30, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a participat, alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, la sărbătoarea naţională ocazionată de Ziua Armatei Române, care a avut loc la Carei.

careiDupă tradiţie, soborul de preoţi a plecat spre Monumentul „Glorie Ostaşului Român”, operă a sculptorului maramureşean Vida Gheza, din biserica cu  hramul „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir”, situată în apropierea Monumentului. Din sobor a făcut parte, alături de preoţi din parohiile oraşului şi cele învecinate, pr. Marian Crainic, protopopul Careiului, pr. Ioan Socolan, protopopul de Satu Mare, preotul paroh Ilie Popa, preoţi militari.

În cinstea sutelor de roi români căzuţi la datorie apărând patria în cel de-al doilea război mondial, a fost oficiată o slujbă de pomenire.

La sărbătorirea, care s-a desfăşurat cu ceremonial militar, au luat parte Klaus Iohannis, preşedintele României, care a ţinut un discurs, şefi ai Armatei Române şi ai Ministerului Apărării, Garda de Onoare, detaşamente de onoare, oficialităţi ale judeţului Satu Mare, un numeros public.

Ceremonialul s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Andrei Fărcaş

 

Lăsaţi un răspuns