Ziar online de Maramures. Stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 30 octombrie 2020

Poştaşii intenționează să declanșeze greva generală

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din judeţele din zona de nord-vest a ţării a organizat azi o acţiune de pichetare a Palatului Administrativ din Baia Mare. O delegație a Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, care a pichetat Prefectura vineri, 7 octombrie, a fost primită de subprefectul Alexandru Bondrea.

postasi-14Delegația a fost condusă de Marcel Giurge, președintele Blocului Național Sindical Maramureș, și a cuprins reprezentanți ai poștașilor maramureșeni și din alte câteva județe – Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj, Satu Mare și Sălaj. Protestatarii i-au înmânat subprefectului  un memoriu, care conține un istoric al situației Companiei Naționale Poșta Română, precum și o serie de revendicări:

  • Depolitizarea managementului Companiei;

  • Pregătirea Companiei în vederea liberalizării pieței serviciilor poștale, prin retehnologizare și modernizare;

  • Redresarea economică prin conversia datoriilor către bugetul de stat / capitalizarea acesteia;

  • Decontarea conform legii a ceea ce înseamnă sarcina injustă pentru Poșta Română pentru furnizarea Serviciului Universal;

  • Motivarea salariaților prin asigurarea de salarii decente;

  • Respectarea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă.

„Subprefectul Alexandru Bondrea i-a asigurat pe protestatari că memoriul lor va ajunge la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și la conducerea Guvernului României.

Totodată, poștașii au declarat că vor convoca o ședință a Comisiei de Dialog Social pe această temă.

Reprezentanții lucrătorilor poștali au afirmat că au epuizat toate căile prin care s-ar fi putut face ascultați și că intenționează să declanșeze greva generală. Subprefectul Alexandru Bondrea a dat asigurări că este la curent cu greutățile muncii de poștaș și a spus că va susține demersurile pe care poștașii le vor întreprinde”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Maramureş.

Lăsaţi un răspuns