Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Poştaşii intenționează să declanșeze greva generală

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din judeţele din zona de nord-vest a ţării a organizat azi o acţiune de pichetare a Palatului Administrativ din Baia Mare. O delegație a Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, care a pichetat Prefectura vineri, 7 octombrie, a fost primită de subprefectul Alexandru Bondrea.

postasi-14Delegația a fost condusă de Marcel Giurge, președintele Blocului Național Sindical Maramureș, și a cuprins reprezentanți ai poștașilor maramureșeni și din alte câteva județe – Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj, Satu Mare și Sălaj. Protestatarii i-au înmânat subprefectului  un memoriu, care conține un istoric al situației Companiei Naționale Poșta Română, precum și o serie de revendicări:

  • Depolitizarea managementului Companiei;

  • Pregătirea Companiei în vederea liberalizării pieței serviciilor poștale, prin retehnologizare și modernizare;

  • Redresarea economică prin conversia datoriilor către bugetul de stat / capitalizarea acesteia;

  • Decontarea conform legii a ceea ce înseamnă sarcina injustă pentru Poșta Română pentru furnizarea Serviciului Universal;

  • Motivarea salariaților prin asigurarea de salarii decente;

  • Respectarea prevederilor Contractului Colectiv de Muncă.

„Subprefectul Alexandru Bondrea i-a asigurat pe protestatari că memoriul lor va ajunge la Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale și la conducerea Guvernului României.

Totodată, poștașii au declarat că vor convoca o ședință a Comisiei de Dialog Social pe această temă.

Reprezentanții lucrătorilor poștali au afirmat că au epuizat toate căile prin care s-ar fi putut face ascultați și că intenționează să declanșeze greva generală. Subprefectul Alexandru Bondrea a dat asigurări că este la curent cu greutățile muncii de poștaș și a spus că va susține demersurile pe care poștașii le vor întreprinde”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Maramureş.

Lăsaţi un răspuns