Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Trump: Vom deveni cei mai puternici din lume

Donald Trump a declarat că America va deveni cea mai puternică naţiune din lume, în discursul după anunţarea victoriei în alegeri. „Este vremea să fim un popor unit. Voi fi preşedintele fiecărui american. Vom colabora cu toate naţiunile lumii. Vom reînvia visul american”, a declarat Trump.

donald-trumpCandidatul republican, Donald Trump, a câştigat scrutinul prezidenţial din Statele Unite, depăşind pragul de 270 de electori federali, conform proiecţiilor realizate de agenţia de ştiri Associated Press. Americanii au ales cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite, dar şi noii membri ai Camerei Reprezentanţilor şi o treime din Senat. Ca în fiecare an electoral, rezultatele din câteva state cheie vor indica anticipat rezultatul final al alegerilor, astfel că întreaga atenţie este aţintită asupra lor. Donald Trump a fost preferat de alegătorii albi fără studii superioare, iar Hillary Clinton, de nonalbi, potrivit unui exit-poll.

„Am primit un telefon de la Hillary Clinton în care am fost felicitat. Este momentul acum ca americanii să vindece rănile diviziunii, republicanii, democraţii vă spun că este momentul să ne unim. Eu mă angajez că voi fi preşedintele tuturor americanilor. Acea campanie nebunească s-a terminat, iar munca noastră începe abia acum. Vom face o treabă care să vă facă mândri de preşedintele vostru”, a declarat Trump în discursul de învingător. 

 

Lăsaţi un răspuns