Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Călin Matei: Îndrăznesc să cred în Maramureș și în echipa care va reprezenta județul în Parlament

Deputatul PSD Călin Matei se pregătește să încheie primului mandat în Parlamentul României și este candidatul social-democraților maramureșeni pentru un nou mandat la Camera Deputaților, la alegerile de duminică, 11 decembrie 2016. În opinia parlamentarului de Maramureș, ceea ce s-a întâmplat în Parlament, în cei patru ani, este reflectat prin activitatea sa care este publică și poate fi analizată, în orice moment, pe site-ul Parlamentului.

calin-matei”Pentru mine, personal, problemele Maramureşului au reprezentat o prioritate în cei patru ani. Am fost interesat de problemele judeţului, nu doar din punct de vedere legislativ, și am făcut constant lobby pentru Maramureş. Din punct de vedere legislativ am avut 50 de iniţiative legislative și pot spune, cu mândrie, că multe dintre acestea au devenit legi în prezent. Totodată, am avut o serie lungă de interpelări în ceea ce privesc, punctual, problemele judeţului, în chiar toate domeniile, începând cu cel administrativ și terminând cu domeniul sportiv. Interpelările, întrebările şi declaraţiile politice sunt publice, pot fi consultate de oricine, în orice moment. Mereu este loc de mai mult și mai bine, sunt conștient de asta, însă, cu mâna pe inimă, pot spune că a fost un mandat greu, plin de încărcătură politică, plin de elemente surpriză. Am însă mulțumirea că, atât eu, cât și colegii mei din Parlamentul României ne-am făcut treaba, am pus umărul pentru a rezolva cât mai multe dintre problemele cu care se confruntă județul nostru.  Tot aici ar trebui menționat ce a făcut Guvernul Ponta pentru Maramureș, între anii 2013 – 2015. A fost o infuzie de capital cum nu ne-a oferit nimeni până atunci și nici în ultimul an, sub guvernul tehnocrat. Guvernul condus de Victor Ponta a însemnat foarte mult pentru nordul ţării, aducându-se în Maramureş, şi cu contribuţia Consiliului Judeţean, sume uriașe de bani”, a declarat deputatul Călin Matei, candidatul PSD Maramureș pentru un nou mandat de parlamentar la alegerile din 11 decembrie 2016.

Parlamentarul de Maramureș a subliniat faptul că, nu există unitate administrativ-teritorială în județ, indiferent de culoarea politică, care să nu fi beneficiat de o investiţie, fie ea mai mică sau mai mare, în funcție de proiectele care au fost depuse la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). ”Am încercat în anii aceştia să aducem cât am putut de mult pentru administraţiile locale, iar aici ne referim la comune, oraşe, municipii. Sper ca în viitorul mandat, alături de colegii mei social-democrați și nu numai, să continuăm proiectele începute alături de conducerea Consiliului Judeţean şi să ajutăm Maramureşul. Administrația județeană și Parlamentul sunt două lucruri total distincte. După două mandate de fost vicepreședinte al Consiliului Județean și un mandat de președinte, pot afirma că, în administrație, activitatea este total diferită. Administraţia te solicită cu problemele directe ale judeţului sau ale comunităţii pe care o reprezinţi, în timp ce, în Parlament, principala temă a activităţii tale este partea legislativă. Însă dacă vrei să faci lucruri importante pentru judeţ şi pentru ceea ce înseamnă legislaţie în România, alegi activitatea parlamentară”, a arătat deputatul Călin Matei.

Întrebat care sunt prioritățile sale pentru următorul mandat, parlamentarul a subliniat faptul că este greu să facă o departajare. ”Sunt multe nevoi, multe priorităţi. Pentru fiecare UAT există priorităţi şi fiecare consideră că problema lui este cea mai stringentă. În opinia mea, cea mai importantă prioritate o reprezintă atragerea de fonduri pentru judeţ. Proiectele bine concepute pot să ducă la atragerea de fonduri, iar acestea deschid alte oportunităţi, dar și noi priorităţi. Trebuie, apoi, să reușim deschiderea judeţului spre vest, din punctul de vedere al infrastructurii, să finalizăm problema aeroportului, să rezolvăm podul peste Tisa, Drumul Nordului. Fiecare comunitate a Maramureșului are priorităţi specifice, de la apă, la canalizare, la drumuri, construcția sau reabilitarea de școli, cămine culturale etc”, a conchis deputatul PSD, Călin Matei.

Parlamentarul maramureșean a arătat că și dezvoltarea sportului de masă este oprioritate naţională pentru PSD, fiind inclusă în Proiectul de ţară. Până în 2020, contribuția pentru sport ar trebui să ajungă la 1% din PIB. Mai mulţi practicanţi de sport înseamnă mai puţine paturi ocupate în spitale. Potrivit Proiectului de ţară al PSD, educaţia fizică trebuie să devină o disciplină obligatorie în învăţământ. Partidul Social Democrat propune și selecţia şi susţinerea celor mai buni sportivi, a precizat deputatul PSD de Maramureș, Călin Matei, candidatul social-democraților pentru Camera Deputaților la alegerile de duminică.

Parlamentarul și-a încheiat mesajul arătând că îndrăznește să creadă în maramureșeni și în votul pe care aceștia îl vor acorda Partidului Social Democrat în 11 decembrie, PSD fiind sigura formațiune politică care poate să își asume guvernarea țării și care a dovedit, în anii anteriori, că poate aduce mai mulți români în clasa de mijloc. ”Îndrăznesc să cred în maramureșeni și în votul lor duminică. Îndrăznesc  să cred în Maramureș și în echipa care va reprezenta județul în Parlamentul României”, a arătat deputatul Călin Matei.

         Biroul de presă al PSD Maramureș

Material difuzat la comanda PSD Maramureş cod AEP 11160007

 

Lăsaţi un răspuns