Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 29 noiembrie 2022

Doi candidaţi pentru scaunul de Episcop al Maramureşului şi Sătmarului

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului s-a întrunit în şedinţă specială, joi, 8 decembrie 2016, la Reşedinţa Mitropolitană din Cluj-Napoca.

candidati-episcopEvenimentul a fost prezidat de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului şi Sălajului şi Locţiitor de Episcop al Maramureşului şi Sătmarului. În cadrul ședinței au fost desemnați doi candidaţi pentru scaunul vacant de Episcop al Maramureşului, informează Biroul de presă al Mitropoliei Clujului, arată basilica.ro.

În conformitate cu prevederile din Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române privitoare la alegerea de episcop, candidaţii au fost aleşi din lista candidaţilor eligibili transmisă de Cancelaria Sfântului Sinod, la care a fost adăugat, potrivit prevederilor aceluiaşi Statut, numele unui arhimandrit.

După aceste consultări, membrii Sinodului Mitropolitan i-au ales prin vot secret pe Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului şi pe Părintele Arhimandrit Timotei Bel, Stareţul Mănăstirii Scărişoara Nouă şi Exarh al Mănăstirilor din Episcopia Maramureşului şi Sătmarului, candidaţi la scaunul vacant de Episcop al Maramureşului şi Sătmarului.

Numele celor doi candidaţi desemnaţi de Sinodul Mitropolitan au fost prezentate membrilor Adunării Eparhiale extinse a Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, care s-a întrunit în şedinţă de consultare cu membrii Sinodului Mitropolitan vineri, 9 decembrie 2016, la reşedinţa mitropolitană din Cluj-Napoca.

Adunarea Eparhială şi membrii de drept au decis menţinerea celor doi candidaţi şi înaintarea lor Sfântului Sinod, care se va întruni în şedinţă de lucru, vineri, 16 decembrie 2016, la Reşedinţa Patriarhală din Bucureşti, pentru a-l alege pe viitorul Episcop al Maramureşului şi Sătmarului.

foto: basilica.ro

 

 

Reader Feedback

Un raspuns catre “Doi candidaţi pentru scaunul de Episcop al Maramureşului şi Sătmarului”

  1. Observarorul spune:

    Nu cred ca Iustin Sigheteanul merita sa fie ales, tinand cont de scandalurile in care a fost implicat, dezvaluite de Octavian Butuza in Scrisoarea de adio , inainte de a se sinucide ,precum si de initiativa dansului de implicare a Bisericii in Alegerile Prezidentiale din 2014. Si ar mai fi si alte aspecte de semnalat care nu tin de ceea ce trebuie sa fie BISERICA pentru credinciosii ei !

Lăsaţi un răspuns