Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Marinel Rob: Au început demersurile pentru sancționarea celor care nu și-au îndeplinit atribuțiile în activitatea de deszăpezire

„Procedurile pentru desfășurarea licitației de deszăpezire a Municipiului Baia Mare fost demarată de către autoritățile administrației publice locale în toamna anului trecut. Au fost organizate două licitații, în sistemul SEAP, la care nu s-au prezentat nicio societate comercială sau oporator. În aceste condiții, s-a făcut un studiu de piață, prin care s-a solicitat de la 10 operatori oferte pentru efectuarea activității de deszăpezire în Municipiul Baia Mare. A fost primită o singură ofertă din partea unui agent economic. În conformitatea cu prevederile legislației în vigoare a fost încheiat un contract, prin care societatea s-a angajat să presteze servicii cu patru utilaje mici și două utilaje medii”, arată Primăria Baia Mare.

deszapezirePrimarul interimar Marinel Rob, în calitate de președinte al C.L.S.U. Baia Mare, a convoca, în regim de urgență, o ședință pentru a se analiza oportunitatea declarării situației de urgență în Municipiul Baia Mare, ședința la care a fost invitat să participe și prefectul Mihai Sebastian Lupuț.

În cadrul ședinței au fost analizate aspecte cu privire la precipitațiile căzute sub formă de ninsoare, modalitatea în care s-a desfășurat activitatea de deszăpezire, respectiv problemele generate de zăpadă în traficul rutier și pietonal, a precizat primarul interimar Marinel Rob. Din motive tehnice, invocate de societate, aceasta a intervenit în prima fază a intervenției cu un număr redus de utilaje, față de cel prevăzut în contract, iar situația a condus la desfășurarea traficului rutier în condiții dificile, de iarnă pe străzile aferente unității administrativ-teritoriale.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu, cât și reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gheorghe Pop de Băsești” au precizat că nu sunt întrunite caracteristicile unei situații de urgență și că nu se impune declararea acesteia.

”Primarul interimar Marinel Rob a declarat că s-au început demersurile pentru a se lua măsurile care se impun pentru sancționarea persoanelor juridice și fizice care nu și-au îndeplinit atribuțiile pe perioada de intervenție în activitatea de deszăpezire. De asemenea, s-au suplimentat utilajele de intervenție care vor lucra la deszăpezirea arterelor principale și a celor din cartiere. Se lucrează, în prezent, manual și mecanizat la îndepărtarea zăpezii înghețate de pe trotuare, din stațiile de autobuz și troleibuz, treceri de pietoni, din parcările publice și Piața Libertății.

La această dată, sunt în derulare procedurile pentru negociere, fără publicare prealabilă și pentru licitație pentru a avea un operator care să dețină capacitate tehnică de intervenție în condiții optime și la timp a activității de deszăpezire a municipiului Baia Mare”, se arată într-o informare transmisă de Primăria Baia Mare.

Direcția Relații Publice

Lăsaţi un răspuns