Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

PNL Maramureş sub targhetul stabilit. Demisii în lanţ din partid

Alina Gorghiu şi-a depus, astăzi, mandatul de preşedinte al PNL. Gestul echivalează cu o demisie, însă formularea lasă o portiţă pentru eventuale răsturnări de situaţie.

gorghiu-cu-dolha-500x447„Am avut încă de ieri discuţii constante cu colegii mei de partid, cu liderii din teritoriu, conducerea centrală, şi i-am informat că pentru mine nu există alt gest decât cel al depunerii mandatului. A fost o onoare pentru mine să fiu preşedintele PNL doi ani de zile. A fost o onoare să colaborez cu toţi cei din interiorul partidului, cu colegii mei. Îi asigur că o să fac asta în continuare, indiferent de poziţia pe care o voi ocupa în PNL. Vreau să vă informez că sunt şi alţi lideri din conducerea partidului care îşi asumă aceeaşi atitudine precum cea pe care v-am expus-o anterior”, a declarat Alina Gorghiu.

Marţi, la ora 12.00, a fost convocat Biroul Politic Naţional al PNL, for care va decide şi cine va prelua conducerea interimară a partidului.

 

Secretarul general al PNL Ilie Bolojan şi preşedintele PNL Bucureşti Cristian Buşoi şi-au depus demisiile din funcţii, au spus luni pentru Mediafax surse liberale. Mediafax mai arată că Nicolae Robu, preşedintele PNL Timiş, a propus demisia tuturor preşedinţilor de filială care au obţinut un scor mai mic de 30%, inclusiv a sa, fiind de părere că rezultatele alegerilor de duminică nu pot fi doar „puse în cârca” Alinei Gorghiu. 

De asemene, preşedintele interimar al PNL Slatina, Andrei Iordache, şi-a anunţat demisia din funcţie, prin intermediul unei postări pe Facebook.

În luna septembrie, la şedinţa cu organizaţia PNL Maramureş, Gorghiu a spus care sunt aşteptările pe care le are de la organizaţia judeţeană.

„La Maramureş nu accept un scor sub 30 de procente şi nu cred că se va pune problema să nu avem patru parlamentari de Maramureş, motiv pentru care o să îi încurajez pe toţi să se implice şi o să le solicit tuturor să aleagă o echipă competentă, o echipă care să reprezinte Maramureşul în parlament aşa cum se cuvine. Înţeleg de la preşedintele (n.red. interimar) Mircea Dolha că sunt peste 20 de persoane înscrise în această competiţie. Sunt absolut convinsă că vor avea criterii obiective de evaluare a candidaturilor”, a declarat Gorghiu, în septembrie, cu prilejul vizitei efectuate în Maramureş. Contrar aşteptărilor, se pare că singurul parlamentar de Maramureş de pe listele PNL va fi Viorica Cherecheş, însă fiul acesteia a anunţat cu câteva zile înainte de alegeri: „Mama mea este un candidat independent. Nu este candidatul vreunui partid politic! Apare ea pe listele celor de la Partidul Naţional Liberal şi chiar le multumesc celor de la PNL că au înţeles că ia un om profesionist din comunitate şi să-l aducă pe liste, pentru că acesta este votul. Nu mai este uninominal, ci e un vot pe liste. Mama mea va reprezenta oamenii în Parlamentul României şi nu vreun partid politic. Mama mea nu este o anexă a PNL şi nu va fi niciodată o anexă a unei entităţi politice”, a spus Cherecheş într-o postare pe Facebook.

În Maramureş, pentru Camera Deputaţilor, PNL a obţinut 28.255 voturi (21,62%), iar pentru Senat PNL – 25.382 voturi (19,42%). În Baia Mare, pentru  Senat, PNL a obţinut 16,6%, iar pentru Camera Deputaţilor 23,6%.

 

Lăsaţi un răspuns