Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 21 mai 2022

Cazier „curat” pentru Cristian Anghel

Cazier „curat” pentru Cristian Anghel. Magistraţii Curţii de Apel Cluj au admis reabilitarea judecătorească a lui Cristian Anghel, fost primar al municipiului Baia Mare.

Asta după ce magistraţii, în 7 decembrie 2016, Tribunalul Maramureş a respins solicitarea lui Cristian Anghel pe motiv că fostul primar nu a făcut dovada că nu poate achita prejudiciul de aproape 400.000 de euro, stabilit prin sentinţa de condamnare.

AnghelÎn instanţă, Anghel a susţinut că achită lunar o treime din venituri, pentru a acoperi suma stabilită prin sentinţă, pe care ar fi achitat-o în proporţie de 40%, dovedind buna credinţă în respectarea dispoziţiilor din sentinţa de condamnare. Astfel, Curtea de Apel Cluj a dispus admiterea contestaţiei.

„Admite contestaţia formulată de către petentul A.C. împotriva sentinţei penale nr. 195/7 decembrie 2016 pronunţată de către Tribunalul Maramureş în cauza pe care o desfiinţează în întregime. Rejudecând, (…) admite cererea de reabilitare judecătorească formulată de către petentul A.C. de sub efectele pedepsei de 2 ani şi 6 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 1598/16 iulie 2009 pronunţată de Judecătoria Baia Mare, definitivă prin decizia penală nr. 210/R/17 martie 2010 pronunţată de Curtea de Apel Cluj. În baza art. 537 din C.p.p. se va face menţiune pe hotărârea de sub efectele căreia a fost dispusă reabilitarea”.

Sentinţa a fost pronunţată în 23 ianuarie şi este definitivă.

Cristian Anghel a ocupat timp de 17 ani funcţia de primar al municipiului Baia Mare. În anul 2010, Anghel a fost condamnat pentru abuz în funcţie, la pedeapsa de 2 ani şi jumătate.

După admiterea cererii de reabilitare, înscrierea din cazierul judiciar va fi ştearsă.

Lăsaţi un răspuns