Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Administrator de ziar la cârma Primăriei Baia Mare

Structura executivului Primăriei Baia Mare a suferit iar modificări. Asta după ce în ședința extraordinară de luni, 6 februarie, doi membri ai Partidului Mișcarea Populară (PMP) au ajuns consilieri locali pe posturile rămase libere după ce Adrian Todoran și Iustin Talpoș au optat pentru postul de parlamentar.

primaria-baia-mareLuni, Doris Călăuz și Florin Creț de la PMP au depus jurământul în Consiliul Local Baia Mare. Ședința nu a fost lipsită de tensiuni. În prima parte a dezbaterilor, Radu Ardelean a anunțat că Marinel Rob, viceprimar cu atribuții de primar, nu mai reprezintă Coaliția pentru Baia Mare, iar PNȚCD, UNPR și PSRO se dezic de Rob.

A fost modificată și componența comisiei de validare, care avea un membru lipsă după ce Iustin Talpoş a ajuns parlamentar. Au fost iniţiate două propuneri – Ştefan Lupşa, din partea Coaliţiei pentru Baia Mare şi Ioana Marincaş, din partea PNL. În urma votului deschis, Lupşa a devenit, cu 13 voturi “pentru”.

Florin Creţ şi Doris Călăuz au depus jurământul, după care s-a votat pentru încetarea delegării consilierului PNL, Cristian Niculescu Țâgârlaș, în funcția de viceprimar, funcție în care a fost ales în urmă cu o săptămână.

Ultimul punct de pe ordinea de zi a vizat delegarea unui nou consilier pentru a îndeplini temporar atribuţiile viceprimarului. Florin Creţ, administratorul firmei care editează cotidianul Glasul Maramureșului și ziarul online infomm.ro, a fost ales pentru funcția de viceprimar. “Sun nou. Se va vedea dacă sunt bun sau nu. Vom pune la punct acest oraş”, a spus, Creț după vot.

Lăsaţi un răspuns