Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Elodia nu e în Maramureș. Nici Sebastian Ghiță

Sebastian Ghiță e noua Elodia a României: adică de negăsit, dar care s-ar afla în diverse locuri: din Maramureș până în Iran sau Serbia. Varianta că Ghiță e bine mersi prin pensiunile Maramureșului s-a demonetizat, după ce  – în 8 februarie  – candidatul PRU care a obținut cele mai multe voturi la alegerile parlamentare din 2016, Vasile Vlașin, a fost exclus din partidul lui Ghiță.

elodia ghitaNici Iranul nu mai e la modă, în vogă fiind Serbia – susține jurnalistul Dan Andronic, după ce, vineri, a fost luat la întrebări de angajați ai Inspectoratului General al Poliţiei Române. Care l-ar fi întrebat dacă s-a întâlnit cu Ghiță în Serbia. Țară în care intri/ieși după ce la graniță prezinți doar buletinul. Așa cum a făcut și Dan Andronic în perioada 2-4 martie a.c.

Îmi și închipui cum a decurs dialogul de la sediul IGPR:

– „V-ați întâlnit cu Sebastian Ghiță în Serbia? ● Nu, să moară mama! ● Dar ce ați făcut în Serbia? ● Am fost la o sârboaică ● Bine, nu v-ați văzut cu Ghiță, dar măcar  puneți-ne la dispoziție noile casete ● Eu am casete cu sârboaica, dar dacă vreți femei frumoase, descurcați-vă singuri ● Vorbeam despre casetele „infractorului-fugar” ● Păi, au fost difuzate deja ● Alea vechi, dar noi le vrem pe alea noi ● V-am spus, alea noi îs cu mine și cu sârboaica, dar avem dreptul la intimitate ● Deși nu v-ați văzut cu el, ce i-ați transmis lui Ghiță? ● Ghiță, te-aștept într-o seară la portiță ● Care portiță? ● Cea din Deltă: Gura Portiței ● Ne anunțați când? ● Da, urmăriți-mi facebook-ul!”

 

Lăsând gluma la o parte, mulți oameni au fost în Serbia, în ultima lună, dar nimeni nu i-a întrebat dacă s-au întâlnit cu Ghiță. De ce să-l fi întrebat pe Andronic?  Poate fiindcă jurnalistul a fost un apropiat al lui Traian Băsescu, omul care a confirmat la greu dezvăluirile din înregistrările lui Ghiță, de parcă ar fi fost pe-o mână cu el.

Până una-alta, Dan Andronic a fost foarte ferm: „Nu m-am văzut cu Ghiţă în Serbia sau oriunde în altă parte”. Așa că Sebastian Ghiță continuă să rămână noua Elodia. Una vie.

Petre Al. COMĂNESCU

 

Lăsaţi un răspuns