Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 23 iunie 2024

Programul „Start Nation România” va fi prezentat maramureșenilor

Sâmbătă, 11 martie, Harry-Ilan Laufer, secretar de stat al Ministerului pentru Mediu de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, se va afla în Maramureș, pentru a prezenta organizațiilor de tineret, studenților maramureșeni dar și tuturor celor interesați, Programul Start-Nation-România. Întâlnirea privind  modul în care pot primi fonduri substanțiale pentru demararea unei afaceri va avea loc în sala nouă de ședințe a Consiliului Județean Maramureș, cu începere de la ora 11.00, a declarat președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Harry Ilan LauferBugetul total al proiectului este de 1.713.798 mii lei, iar durata este de trei ani. Grant-urile sunt de 100.000 de lei/ IMM pentru crearea unui loc de muncă și de 200.000 de lei/ IMM pentru două locuri de muncă. Obiectivele sunt înființarea a 10.000 de start-up-uri pe an, iar estimarea făcută arată că se pot crea 20.000 de noi locuri de muncă, anual. Acest lucru va duce la dezvoltarea sectoarelor economice prioritare și competitivitate pe piața națională și internațională.

Cheltuieli eligibile sunt considerate investițiile în echipamente, mașini, utilaje, instalații, aparatură, instrumente de măsură și control, echipamente IT, aparatură birotică, mobilier, sisteme de protecție, instalații economisire energie, active necorporale (software), chirii spații de lucru, pagini web, cursuri de antreprenoriat, consultanță. Înscrierea planurilor de afaceri cu îndrumător automat se realizează online, iar evaluarea electronică și punctajul acordat se anunță automat. Documentația este încărcată în aplicație fără depunere fizică de dosare, ordonarea fiind realizată în funcție de punctaj, minimum fiind de 50 de puncte. Decontarea se va face pe principiul cererii de plată. Punctajul se acordă în funcție de domeniul de activitate, locurile de muncă permanente nou-create, categoria de angajați și tipul cheltuielor.

Șeful administrației județene, Gabriel Zetea a declarat că toate programele aprobate de Guvern vor găsi deschidere la Consiliul Județean Maramureș. ”Sper ca, la întâlnirea de sâmbătă cu secretarul de stat Harry-Ilan Laufer să participe cât mai mulți maramureșeni interesați de a porni propria lor afacere, dat fiind faptul că oferta programului este una foarte atractivă. Îmi doresc să aplice cât mai mulți cetățeni ai județului, pentru a aduce fonduri consistente în Maramureș, fonduri care vor însemna și crearea a noi locuri de muncă”, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

         Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Lăsaţi un răspuns