Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Roaming involuntar în 13 localități din Maramureș

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) atrage atenția utilizatorilor de telefonie și internet mobil care au serviciul de roaming activat că, în anumite zone din țară, în apropiere de graniță, este posibil ca telefonul sau tableta să se conecteze automat la o rețea din țara vecină. În acest caz utilizatorul va fi facturat pentru serviciile utilizate la tarife de roaming, plătind inclusiv pentru apelurile pe care le primește, iar costurile sunt foarte ridicate pentru țările care nu sunt membre UE (Republica Moldova, Serbia și Ucraina). Utilizarea telefonului/tabletei în roaming involuntar nu vă scutește de plata acestui serviciu.

telefonSunt mai multe metode prin care puteți evita roaming-ul involuntar la granița României: selectați manual rețeaua (dezactivați opțiunea telefonului de selectare automată a rețelei)

● solicitați operatorului să vă activeze serviciul de roaming numai la cerere

● verificați la ce rețea e conectat telefonul sau tableta înainte de a le utiliza, în cazul în care selectarea rețelei rămâne pe modul automat.

ANCOM  a publicat o listă a localităților cu risc de roaming involuntar. Din Maramureș sunt incluse localitățile Valea Vișeului, Rona de Jos, Rona de Sus, Crăciunești, Bocicoiu Mare, Lunca la Tisa, Tisa, Sighetu Marmației, Sarasău, Câmpulung la Tisa, Săpânța, Remeți, Teceu Mic, unde intră rețeaua de Ucraina.

P.A.C.

Lăsaţi un răspuns