Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

1.540.205,40 de lei pentru “transparența actului de guvernare”

Miercuri, 5 aprilie, a avut loc la Instituția Prefectului – Județul Maramureș, întâlnirea trimestrială a Grupului de modernizare a administrației publice a județului Maramureș.

modernizare (5)Ordinea de zi a cuprins următoarele teme:

-Informare privind activitatea Grupului de modernizatori în anul 2016 – prezentată de Traian Fodor, consilier în cadrul Instituției Prefectului;

-Informare privind derularea proiectului “Guvernare transparentă, deschisă și participativă – standardizare, armonizare, dialog îmbunătățit” al Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social (MCPDS), alături de partenerii Secretariatul General al Guvernului (SGG) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI) – prezentată de Traian Fodor;

-Exemple de bune practici ale Filialei Maramureș a Asociației Comunelor – dr. ec. Sabin Siserman, auditor șef al Filialei Maramureș a Asociației Comunelor;

-Discuții libere.

Întâlnirea a fost condusă de subprefectul Gavriș Ardelean. Au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș, Primăriei Municipiului Baia Mare, Filialei Maramureș a Asociației Comunelor din România, Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Maramureș, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Maramureș, Agenției pentru Protecția Mediului Maramureș, Centrului Universitar Nord Baia Mare, SPAS Baia Mare și Federației Organizațiilor Neguvernamentale din Maramureș.

În cursul anului trecut au avut loc trei întâlniri ale Grupului județean de modernizare a administrației publice, la sediul Prmăriei Botiza (martie) și la sediul Primăriei Remetea Chioarului (septembrie și decembrie).

Proiectul “Guvernare transparentă, deschisă și participativă – standardizare, armonizare, dialog îmbunătățit”, proiect SIPOCA 35, cu aplicare națională, se implementează timp de 15 luni, începând cu luna octombrie 2016. Bugetul pentru activități este 1.540.205,40 lei, din care valoarea eligibilă este de 1.540.205,40 lei. Contribuția de la Uniunea Europeană reprezintă 84,032%. Scopul proiectului este creșterea gradului de transparență a actului de guvernare la nivel central și local. Proiectul se adresează unui grup țintă estimat la 350 de participanți provenind din personalul din autoritățile publice centrale și locale, demnitari, aleși locali și reprezentanți ai societății civile.

Filiala Maramureș a Asociației Comunelor a organizat anul trecut o serie de activități menite să îmbunătățească actul administrativ la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județ, având ca obiectiv o mai bună gestionare a documentelor sau învățarea în câteva domenii: organizarea contabilității, cultură managerială, drept administrativ.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Lăsaţi un răspuns