Ziar online de Maramures. Stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 20 ianuarie 2021

115 participanți la Olimpiada națională de limba romani

Luni, 24 aprilie,  subprefectul judetului Maramures, Gavris Ardelean, a participat la deschiderea oficiala a Olimpiadei de Limba si Literatura Romani, care a avut loc la Institutia Prefectului- Judetul Maramures.

olimpiada lb romaniOlimpiada se desfasoara in perioada 24- 26 aprilie, la Scoala Gimnazeala “Vasile Alecsandri” Baia Mare si reuneste 115 participanti, elevi si cadre didactice din toata tara.

La deschiderea oficiala, au mai participat Ilie Dinca- secretar de stat in Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, Gheorghe Sarau- consilier pentru limba romani in cadrul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Gheorghe Andrasciuc- inspector scolar general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean Maramures, Agota Tepfenhardt- inspector scolar pe probleme romilor din cadrul ISJ Maramures si Cosmin Drulea- directorul cabinetului presedintelui Consiliului Judetean Maramures.

         Deschiderea oficiala de astazi s-a incheiat cu un moment artistic de dansuri specifice culturii rome si un recital de poezie, sustinute de Ansamblul Asociatiei Young Roma Baia Mare.

Institutia Prefectului- Judetul Maramures

Lăsaţi un răspuns