Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 23 iunie 2024

Cătălin Cherecheș pleacă din țară

Cătălin Cherecheș, primarul ales al municipiului Baia Mare, dar care a fost suspendat din funcție prin ordin de prefect, a decis să plece din țară. Va părăsi România la sfârșitul acestei luni.

O săptămână va lipsi din țară primarul ales al municipiului Baia Mare. Va merge în Italia, în localitatea Sirmione – cea mai importantă atracție turistică din preajma lacului „Lago di Garda”.

statiune sirmioneSirmione este un mic orășel din nordul Italiei, un centru istoric deosebit pentru această țară și un loc superb de unde se pot admira Alpii, la poalele cărora se întinde mărețul Lago di Garda, cel mai mare lac din Italia, lung de 52 de kilometri și lat de 18.

Pentru a ieși din țară, Cherecheș s-a adresat instanței. Dosarul a fost înregistrat în 7 aprilie la Tribunalul Cluj, iar prin cererea formulată Cherecheș a solicitat permisiunea părăsirii domiciliului (art.221 alin. 6 NCPP) încuviinţarea părăsirii ţării.

În 10 aprilie, Tribunalul Cluj a decis: „În temeiul art.215 al.9 C.p.p., încuviinţează ca inculpatul CH. C., să se deplaseze în perioada 27.04.2017-03.05.2017 în localitatea Sirmione- Lago di Garda, Italia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”.

 

Deplasarea se va face după o nouă întâlnire a primarului ales cu judecătorii clujeni. În 26 aprilie, Cherecheș va fi prezent la Tribunalul Cluj, pentru un nou termen în dosarul în care este judecat pentru luare de mită.

Lăsaţi un răspuns