Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 21 mai 2024

Maramureșul se va înfrăți cu provincia Nan Dong din China

O delegație din China a ajuns în Maramureș, marți, 25 aprilie 2017, pentru a se întâlni cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea și prefectul de Maramureș, Sebastian Lupuț. Discuțiile au urmărit două direcții, respectiv înfrățirea Județului Maramureș cu municipalitatea din Nan Dong, una dintre cele mai bogate și dezvoltate provincii din China, dar și o întâlnire cu oamenii de afaceri din județul nostru, în vederea unor colaborări în mai multe domenii de activitate.

delegatie chineza2Din delegația prezentă în cabinetul președintelui Consiliului Județean Maramureș au făcut parte Guo Jinnan – președinta femeilor de afaceri chineze în România, Zhong Chen Jian – vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie din Nan Dong, Pan  Fubi – reprezentanta Grupului de Firme Newopen , general manager la Newopen Real Estate Invest, Adrian Buga – director operațional Gift House Solutions București, Mihail Vornicov – director juridic Gift House Solutions București și Payer Maria – reprezentant relații internaționale Gift House Solutions București.

Mihail Vornicov, directorul juridic al Gift House Solutions București a explicat faptul că doamna Pan Fubi reprezintă un puternic grup de afaceri cu preocupări în domeniul educational, construcții și investiții imobiliare, societatea aflându-se în topul primelor cinci companii din zona Nan Dong. În domeniul educational, Grupul de Firme Newopen deține două universități, cinci licee și 30 de școli gimnaziale.

O variantă propusă de partea chineză a fost aceea ca, în China, să fie deschis un centru de prezentare permanent cu produse din Maramureș, respectiv firme neconcurente din județul nostru să expună produsele într-un show-room, urmând a fi creată, astfel, o punte vie de legătură între cele două zone.

Atât președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, cât și prefectul de Maramureș, Sebastian Lupuț au subliniat faptul județul are nevoie de investiții străine, în vederea creării de noi locuri de muncă. Oficialii Maramureșului au fost invitați în Nan Dong, pentru a vedea la fața locului provincia cu care ne vom înfrăți, dar și oportunitățile de afaceri existente în această regiune.

”Le mulțumesc partenerilor din China că au venit în Maramureș și le transmit faptul că rolul nostru, al autorităților locale este acela de a pune la dispoziția investitorilor străini locația necesară pentru desfășurarea afacerilor. Cu cât mai multe afaceri au loc într-o zonă, cu atât mai fericite sunt autoritățile locale. Întâlnirile care au loc în aceste zile cu oamenii de afaceri din Maramureș, cu administrațiile locale din Mireșu Mare, Sighetu Marmației, Vișeu și Borșa sunt extrem de importante, datorită faptului că deschid noi perspective pentru agenții economici din județul nostru. Firmele care vor dori să se dezvolte înafara județului, vor avea oportunitatea de a-și transfera o parte din afaceri în China. Această înfrățire va fi una benefică pentru județul Maramureș, economia chineză fiind una apreciată în întreaga lume, iar provincia Nan Dong este o zonă cu un potential economic foarte ridicat”, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

La finalul discuțiilor care au avut loc în biroul președintelui Gabriel Zetea, delegația s-a întâlnit, în Sala ”Bogdan Vodă” a Consiliului Județean, cu oameni de afaceri care reprezintă diverse domenii de activitate. Au fost create, astfel, legături de colaborare între partea chineză și agenții economici din Maramureș.

            Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

 

Lăsaţi un răspuns