Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Mașină scăpată de sub control în timpul urmăririi

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au  confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, peste 18.000 de pachete cu țigări, în valoare de peste 200.000 lei.

 

masina cu tigariÎn data de 19 iulie 2017, în jurul orei 18.30, un echipaj mobil din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza municipiului Satu Mare, un autoturism marca Audi A6.

Conducătorul auto a refuzat să se conformeze semnalelor efectuate de către polițiștii de frontieră continuându-și deplasarea în mare viteză. Imediat, polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea mașinii.

Pe timpul deplasării, șoferul a pierdut controlul volanului și a acroșat gardul unui imobil din zonă.

Autoturismul a fost găsit și dus la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor. Polițiștii au găsit în el 10.100 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 118.000 lei.

Autoturismul, în valoare de 13.500 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

* Tot în data de 19 iulie, la nivelul ITPF Sighetu Marmației s-a desfășurat o acțiune în comun cu lucrători din cadrul Secției 5 Poliției Rurală Ocna Șugatag.

Astfel, în jurul orei 17.30, pe raza localității Berbești, a fost observat în trafic un autoturism marca Dodge, al cărui șofer, la vederea echipajului mobil, a întors brusc autoturismul, l-a abandonat și a fugit printre imobilele din zonă.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost descoperite 6 colete cu 3.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 27.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare  25.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

 

Lăsaţi un răspuns