Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Hirotoniri în Paraclisul Episcopal

Azi, joi, 31 august 2017, cu începere de la ora 7,30, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în Paraclisul Episcopal din Baia Mare, împreună cu Arhim. Dr. Timotei Bel, exarhul mănăstiresc și starețul Mănăstirii Scărișoara Nouă, Protopopiatul Carei, și Arhim. Dr. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial misionar-social.

hirotonire andrei han

În timpul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru preot diaconul Bogdan Vasile Comiati, pe seama Parohiei Arduzel, Protopopiatul Chioar.

Tot în cadrul acestei Sfinte Liturghii a fost hirotonit întru diacon tânărul teolog Andrei Han, și el câștigător al concursului de numire ca preot, demnitate pe care o va primi la o Sfântă Liturghie din zilele următoare.

„Și 50 de suflete, câte sunt în parohia părintelui hirotonit azi, și 100 de suflete, ca și 1.000 și 3.000 au nevoie de păstor, a spus Preasfințitul Părinte Episcop Iustin. Preotul trebuie să fie în parohie și să slujească nevoile duhovnicești, pentru că biserica este acolo unde este nevoie de slujitorul lui Dumnezeu. Preotul nu poate să dezerteze, cum face medicul sau învățătorul, care zic „Eu nu merg la țară, mă duc la oraș sau mă duc în străinătate, că eu m-am pregătit și vreau să câștig bani mai mulți. Preotul trebuie să se ducă acolo unde este nevoie.”

Andrei Fărcaș,

Lăsaţi un răspuns