Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 21 mai 2024

Reuniune a bibliotecarilor școlari la Șomcuta Mare

Ziua metodică a bibliotecarilor școlari din Maramureș a fost marcată în 26 octombrie. Evenimentul s-a desfășurat la Centrul de documentare și informare (CDI) din cadrul Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare.

Tot cu acest prilej, la unitatea de învățământ din Șomcuta Mare, s-a marcat și Luna internațională a bibliotecilor școlare. Astfel, 49 de bibliotecari școlari din județ s-au reunit la Șomcuta Mare.

bibliotecari

Pe considerentul că cel mai prețios accesoriu este cartea, „Promovarea bibliotecii în școală și în comunitate” a constituit tema reuniunii, proiect coordonat de Onorica Târziu, bibliotecar în cadrul unității de învățământ din Șomcuta Mare, și Ioana Dumitru – bibliotecar documentarist la Casa Corpului Didactic Maramureș.  De asemenea, Onorica Târziu a făcut și o prezentare a povestirii digitale, proiect denumit „Povești din bibliotecă”.

„La țigănci” de Mircea Eliade, a fost piesa pusă în scenă de trupa de teatru „Cuore” din cadrul liceului.

cuore

La reușita acestei reuniuni au contribuit prof: Corina Muntean, Alina Talpoș, Ildiko Grama, Adina Boghian, Izabela Lorincz, Claudia Măglăviceanu și administratorul de rețea: Mărioara Duruș.

„A fost interesant. Gazdele ireproșabile. Apoi piesa de teatru, foarte bine jucată, ne-a introdus cu adevărat în atmosfera eliadescă. Neașteptat de talentată trupa de teatru a liceului, ceea ce a dat un plus de valoare activității”, a declarat Monica Pop, profesor-bibliotecar la Școala „Alexandru Ivasiuc” Baia Mare.

Lăsaţi un răspuns