Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

„Un milion de stele”, la Șomcuta Mare

„Vino, aprinde o lumânare şi îndeplineşte o dorinţă!” este sloganul sub care s-a desfăsurat activitatea de voluntariat „Un milion de stele”. Proiectul a fost demarat de Asociaţia Diecezană Caritas Greco Catolic în mai multe administrații din județ.

00

 

 

 

stele1

La Șomcuta Mare, acțiunea a beneficiat de sprijinul Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” și nu este pentru prima dată când dascălii și elevii de aici se implică în acest proiect.

„Un milion de stele” este un evenimentul caritabil, o campanie de sensibilizare şi strângere de fonduri care reprezintă un eveniment cu tradiţie şi în alte ţări ale lumii. Campania este organizată anual, având o temă specifică. Obiectivele acesteia sunt cele de promovare a solidarităţii dintre oameni şi de manifestare a dorinţei acestora pentru consolidarea unei societăţi incluzive şi drepte.

În timpul evenimentului, în semn simbolic, se aprind lumânări, fiecare lumânare aprinsă reprezentând o declaraţie de solidaritate din partea participanţilor sau o persoană aflată în nevoie.

La Șomcuta Mare, acțiunea s-a desfășurat în fața Casei de cultură. Au participat elevii din clasele primare, copiii de la grădiniță, dar și reprezentanți ai bisericii greco-catolice.

Lăsaţi un răspuns