Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Moș Crăciun, cu sacul plin, la grădinița din Buciumi

Colinde și poezii i-au spus Moșului copiii de la grădinița din Buciumi.

(Foto și video)

mosul la gradinita buciumi

 

O serbare tematică a fost organizată marți, 19 decembrie, la grădinița din Buciumi, structură a Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” Șomcuta Mare. Nu au lipsit colindele, cântecele de iarnă, tradițiile și obiceiurile din Chioar, dar mai ales Moș Crăciun și cadourile.

 

Îmbrăcați în costume tradiționale, prichindeii și-au intrat imediat în rolurile pentru care educatoarea Silvia Lupuțu i-a pregătit în ultimele săptămâni la repetițiile pentru serbarea de Crăciun. Bine coordonați, copiii au oferit un spectacol complet. Nu au lipsit aplauzele părinților și bunicilor emoționați și care au imortalizat fiecare moment cu prichindeii.

Programul de colinde a fost răsplătit cu colaci, mere și nuci.

Și cum de la un asemenea eveniment nu trebuie să lipsească Moș Crăciun, bătrânul îndrăgit și-a făcut apariția în uimirea celor mici. Moșul, obosit de atâta drum, a stat cuminte pe scaun și a ascultat cu atenție fiecare moment pregătit.

Moșul a vrut să afle și cât de cuminți sunt copiii și dacă îi ascultă pe părinți, bunici și de pe educatoare, iar apoi i-a întrebat dacă știu și rugăciuni și le-a recomandat să le spună în fiecare zi.

Moșul le-a mai spus copiilor că vine de departe, că sacul cu cadouri i-a fost greu, mai ales că, în lipsa zăpezii, nu a putut veni cu sania. Fiecare copil s-a străduit să-l impresioneze pe Moșul, iar acesta le-a oferit cadouri. Părinților și bunicilor le-a urat sărbători fericite, iar copiilor le-a promis că va veni și la anul, însă doar dacă aceștia vor fi cuminți.

 

Lăsaţi un răspuns